Sfaturi pentru mămici

De ce unii copii încep să vorbească mai devreme decât alții? Argumentele specialiștilor

Primii ani de viață sunt fundamentali pentru dezvoltarea limbajului la copii. Această perioadă marchează o etapă de învățare accelerată și diversificată, unde micuții își dezvoltă abilitățile de comunicare și își construiesc vocabularul .Unii micuți încep să comunice devreme, în timp ce alții își iau mai mult timp, provocând interesul  specialiștilor și al părinților.

Pavorul nocturn la copii.Tot ce trebuie să știm

Pavorul nocturn este numit și teroarea nocturnă (eng. night terrors sau sleep terrors) se  referă la trezirea bruscă în timpul nopții, într-o stare de frică intensă și de semi-luciditate. Apare de obicei la copiii mici și pentru părinți poate fi un eveniment foarte înspăimântător, fiind însoțit de țipete sau plâns inconsolabile.

Diferența dintre o infecție virală și una bacteriană

Oxana Turcu
medic pediatru

Unele mămici sunt confuze atunci când copilul lor face febră, și nu știu sigur cu ce tip de infecție se  luptă acesta. Până a se adresa la medic, ele încercă să administreze diferite tratamente în condiții casnice, și dacă în infecțiile virale acestea ar ajuta, în cele bacteriene nu doar că nu vor avea nici un efect benefic, dar vor agrava boala din cauza că nu s-a administrat tratamentul potrivit.

Top 10 semne care arată că copilul tău are nevoie de ochelari

Dacă copilul dumneavoastră se confruntă cu dificultăți la școală, este posibil ca o problemă de vedere nedetectată să fie de vină. Un copil care nu reușește să vadă clar tabla sau care are dificultăți în a se concentra asupra lucrului de la bancă poate deveni frustrat.

Cum să introduceți hrana solidă în alimentația bebelușului?

Dacă bebelușul are între 4 și 6 luni, își poate ține capul ridicat și poate sta pe un scaun înalt de unul singur, atunci este pregătit pentru a începe să mănânce. 

Cum învățăm copiii să mănânce sănătos. Ce mănânci tu, ca părinte, contează!

Să înveți copiii să mănânce corect poate fi anevoios. N-ai vrea să le oferi prea multă informație sau să le ții morală la fiecare masă. Însă, dacă îi lași în voia lor s-ar putea, între timp, să-și dezvolte deprinderi nesănătoase. 

Bebelușii sughiță și eructează în uter?

Există o explicație simplă pentru majoritatea mișcărilor intrauterine, iar motivul pentru care simți pocnituri sunt sughițurile bebelușului.

Ce se întâmplă cu adevărat atunci când bebelușii sunt lăsați să plângă până când adorm sau până vomită din cauza stresului

Unii părinți sunt de părere că „antrenamentul pentru somn al bebelușilor” este cheia de succes pentru un somn odihnitor, fără treziri frecvente, plânsete în toiul nopții, alăptat și legănat disperat până cel mic pune geană peste geană. Antrenamentele de somn sunt diferite și, în funcție de duritatea lor, pot aduce multe daune dezvoltării sănătoase ale copiilor.

„Toată lumea știe că nu ești o mamă adevărată” – durerea sindromului impostorului parental

A te simți neputincios este destul de rău la locul de muncă, dar și mai dur este atunci când vine vorba de creșterea copiilor. Cum pot părinții să depășească îndoiala de sine dăunătoare?

Ce trebuie să știe părinții despre varianta Omicron la copii

Savanții urmăresc răspândirea variantei Omicron, dar există încă multe necunoscute. Aceștia se întreabă dacă este mai transmisibil decât tulpinile anterioare de COVID-19 sau dacă afectează mai grav copiii? Cel puțin deocamdată, am auzit despre tulpina Omicron a COVID-19 că ar putea fi mai transmisibilă decât tulpinile anterioare ale coronavirusului.

La Inceput