Constipația după naștere. Cauze și tratament

Constipația după naștere este considerată de către doctori un fenomen normal, chiar dacă unele femei nu s-au mai confruntat niciodată cu o astfel de problemă până la sarcină. Esențial este, în primul rând, să nu vă alarmați.

Ce poate cauza constipația după naștere

Acest disconfort normal, dar supărător, poate fi cauzat de unul dintre factorii care au legătură cu ceea ce se întâmplă cu corpul dumneavoastră înainte, în timpul și/sau după naștere. Luați în considerare dacă oricare dintre aceste descrieri se potrivesc cu ceea ce ați experimentat în timpul nașterii:

-Ați suportat mișcări intestinale neregulate (o cauză este stresul) sau o clismă în timpul travaliului.

-Ați suferit o cezariană (poate dura până la 3-4 zile pentru ca sistemul digestiv să înceapă să funcționeze în mod normal în urma acestei intervenții chirurgicale majore).

-Ați folosit sau încă folosiți remedii pentru ameliorarea durerilor postpartum.

-Aveți un perineu inflamat posibil cauzat de epiziotomie sau de hemoroizii postpartum. În acest caz, cel mai probabil, constipația nu este atât o problemă fizică, ci mai mult psihică.

În funcție de cauza principală a constipației și de pașii pe care îi faceți pentru a o trata, este foarte probabil că aceasta se va rezolva în câteva zile de la naștere. Cel mai important lucru este să fii proactiv în tratarea constipației și să urmezi pașii de mai jos.

Cum poate fi tratată constipația postpartum

În cele mai multe cazuri, puteți trata constipația la domiciliu cu rezultate reușite.

Iată câteva sfaturi simple pe care ar trebui să le urmați atât pentru a trata, cât și pentru a preveni constipația.

-Mâncați alimentele bogate în fibre, precum cerealele integrale și pâinea integrală, orez brun, fasole, fructe și legume.  

-Beți cam 6-8 pahare pe zi. Alimentele ce conțin fibre și pe care le consumați vor absorbi apa pe care o beți, făcând scaunele mai moi.

-Plimbările sunt, de asemenea, benefice.

-Nu ignorați nevoia de a merge la baie.

-Adresați-vă medicului dacă aveți hemoroizi, luați suplimente de fier pentru anemie sau sunteți pe medicamente pentru ameliorarea durerii. Tratarea hemoroizilor și urmărirea recomandărilor de mai sus ar trebui să vă amelioreze durerile la o săptămână sau două după nașterea bebelușului.

Sursa foto: 
www.doc.ro
La Inceput