Sanatate Info

Subscribe to Sanatate Info feed
Sănătate Info
Updated: 1 hour 5 min ago

Numărul celor infectați cu Covid-19 a ajuns la 231

1 hour 5 min ago
Astăzi au fost procesate alte 231 de probe în cadrul laboratorului Agenției Naționale de Sănătate Publică, dintre care 32 sunt pozitive. 14 dintre persoanele depistate astăzi sunt cadre medicale, inclusiv 4 angajați ai unui laborator privat. Astfel, numărul medicilor infectați cu Covid-19 este de 49, iar un alt lucrător medical a decedat din cauza infecției.

Un doctor de la Spitalul Clinic Republican, infectat cu COVID-19, spune că personalul medical ar fi obligat să-și facă testele din bani proprii

1 hour 5 min ago
Iulian Namolovan, unul dintre cei 4 medici infectați de Covid-19, din cadrul Spitalul Clinic Republican spune că medicii care vor să-și facă teste la Covid-19 trebuie să le achite din banii lor. Cel puțin, asta le-ar fi spus actualul director interimar al SCR, Andrei Uncuța. Medicul a scris o petițe online prin care cere ca din Comisia Situații Excepționale să facă parcă cel puțin 3 medici epidemiologi, iar fostul director SCR să fie restabilit în funcție.

Un medic din Moldova a murit din cauza noului tip de coronavirus. Este al doilea deces provocat de infecție

1 hour 5 min ago
Un medic a murit din cauza COVID-19 a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Ion Chicu: „Dacă vom continua să fim iresponsabili, vom muri mulți. 2.000 de persoane infectate ar pune pe brânci sistemul medical din Moldova”

1 hour 5 min ago
După ședința de astăzi a Comisiei Situații Excepționale, premierul Ion Chicu a declarat că iresponsabilitatea oamenilor va duce în colaps sistemul medical. Dacă numărul celor infectați cu Covid-19 va crește, s-ar putea ca sistemul medical să nu facă față. Un număr de 2.000 de persoane ar însemna lupta pentru viață, a menționat premierul.

Statul condiționează tratamentul la Covid-19. Moldovenii care revin în țară să-și cumpere poliță medicală, cere președintele Igor Dodon

1 hour 5 min ago
Moldovenii care vor să revină în Moldova vor trebui să-și cumpere poliță de asigurare medicală, dacă vor să fie asigurați cu asistență medicală, inclusiv să fie tratați de COVID-19.

O țară din UE renunță la testele rapide pentru diagnosticarea COVID-19, procurate din China

1 hour 5 min ago
Laboratoarele microbiologice spaniole au raportat că testele pentru diagnosticul noului coronavirus, achiziționate de autorități, au o sensibilitate de doar 30%, în timp ce ar fi trebuit să depășească 80%.

Încă 28 de persoane confirmate pozitiv la Covid-19 în Moldova. Bilanțul se ridică la 177 de cazuri

1 hour 5 min ago
Astăzi, 134 de probe au fost procesate în cadrul laboratorului Agenției Naționale de Sănătate Publică, dintre acestea 28 sunt pozitive. Astfel, numărul cazurilor se ridică la 177. Dintre cele 28 de cazuri, 3 sunt de import și 25 cu transmitere locală.

Ministerul Sănătății a suspendat internările programate din toată țara în tăcere. Ce spun directorii de spitale: pot face față unui val de coronavirus sau nu

1 hour 5 min ago
De la depistarea primului caz de Covid-19 și declararea codului roșu, atât spitalele municipale, centrele medicilor de familie, cât și spitalele raionale și-au schimbat prioritățile. Acestea au renunțat la programări, pe ordinea de zi fiind doar urgențele. Despre acest lucru însă public nu s-a anunțat nici până acum, deși ministra Sănătății are zilnic, de două ori, transmisiuni directe în care comunică măsurile luate.

Lucrătorii medicali și pacienții dintr-o secție a Institutului de Medicină Urgentă, în carantină din cauza COVID-19. Numărul lucrătorilor medicali confirmați cu COVID-19 se ridică la 10

1 hour 5 min ago
În doar două zile 7 lucrători medicali sunt confirmați cu COVID-19. 6 cazuri sunt înregistrate în raioane și unul în Chișinău, potrivit Ministerului Sănătăii. Cinci dintre aceștia sunt de la Serviciul Salvării din Soroca. Totodată, un medic de la Institutul de Medicină Urgentă este, de asemenea, confirmat cu COVID-19, a precizat managerul instituției, dar nu e clar dacă acesta intră în statistica prezentată de Minister.

Spitalul din Cărpineni intră în carantină, după ce o persoană cu statut de „contact” din satul Bălceana a fost internată aici

1 hour 5 min ago
24 de angajați ai Spitalului din Cărpineni intră de astăzi în carantină, asta după ce unul dintre lucrătorii medicali ar fi interacționat cu o femeie din Bălceana, satul unde mai mulți locuitori au fost depistați pozitivi la Covid-19. Despre aceasta a anunțat pe pagina sa de Facebook, primarul localității Cărpineni, Ion Cărpineanu.

20 de pacienți infectați cu Covid-19 sunt în stare gravă

1 hour 5 min ago
Dintre cei 125 de pacienți internați în cele patru spitale strategice, 20 sunt în stare gravă, spune ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Alți 80 au o stare de gravitate medie și ceilalți stare satisfăcătoare. Până acum avem înregsitrate 45 de cazuri de import și 80 cu transmitere locală.

OMS a emis noi recomandări pentru prevenirea tuberculozei. Ce schimbă pandemia de COVID-19 și ce lecții putem învăța

1 hour 5 min ago
Se estimează că un sfert din populația lumii este infectată cu bacteriile TB. Acești oameni nu sunt nici bolnavi, nici contagioși. Cu toate acestea, ei prezintă un risc mai mare de a dezvolta tuberculoza, în special cei cu imunitate slăbită. Oferindu-le tratament preventiv pentru tuberculoză nu numai că îi va proteja de îmbolnăvire, dar va reduce și riscul de transmitere în comunitate.
La Inceput