Top 7 alimente interzise persoanelor cu hepatită

Atunci când ai hepatită, trebuie să faci unele modificări în dieta ta. Este important să știi care sunt alimentele pe care este preferabil să le eviți dacă suferi de această afecțiune.

Alimente interzise în hepatite

  • Alcoolul.
  • Fructe de mare crude sau insuficient gătite
  • Produsele lactate grase
  • Fructele și legumele prost spălate
  • Cafeaua
  • Ciocolata
  • Băuturi carbogazoase

Se recomandă ca persoana cu hepatită să consulte un nutriționist, pentru ca acest specialist, împreună cu medicul curant, să stabilească cerințele nutriționale ale acesteia și să o îndrume în ceea ce privește dieta zilnică, oferindu-i inclusiv diverse opțiuni de meniu.

Băuturile alcoolice reprezintă un factor de risc predominant pentru hepatită și alte boli hepatice, cum ar fi steatoza hepatita alcoolică. Prin urmare, este necesar să renunțați la consumul acestora atunci când aveți această afecțiune, precum și să limitați aportul acestora ca măsură preventivă.

Consumul de produse lactate și cofeină poate varia în funcție de individ, unele persoane fiind intolerante, în timp ce altele nu.

Aportul de fructe, legume și zarzavaturi trebuie să fie atent, mai ales dacă acestea sunt consumate în afara casei. În general, alimentele trebuie spălate corespunzător și consumate de preferință gătite.

Pe lângă evitarea fructelor de mare crude, este indicat să se evite consumul de carne de vită insuficient gătită.

Fără îndoială, pentru a avea o alimentație sănătoasă și echilibrată, trebuie să acordați o atenție deosebită consumului de alimente bine spălate și gătite, constituie un aspect fundamental atât în tratamentul, cât și în prevenirea hepatitelor de diferite tipuri. În plus, în cazul în care suferiți de hepatită, este foarte important să efectuați un control nutrițional.

Opțiuni alimentare benefice pentru ficat

Există o mulțime de opțiuni alimentare sănătoase și gustoase, care sunt atât benefice pentru ficat, cât și pentru procesul de recuperare.

  • Cerealele integrale sunt foarte benefice pentru a fi consumate ca parte a unei diete sănătoase pentru Hepatită. Acestea pot fi sub formă de tărâțe, pâine sau cereale integrale, orez brun, paste făinoase integrale sau terci de cereale. Includeți și alte cereale integrale, cum ar fi ovăzul integral, orezul sălbatic, secara, fulgii de ovăz și porumbul.
  • Fructele și legumele (bine spălate) ar trebui să reprezinte o parte semnificativă din orice dietă pentru a ajuta la recuperarea după o boală de ficat. Acestea sunt pline de nutrienți esențiali și sunt ușor de digerat. Ca un bonus, ele conțin și antioxidanți, care pot proteja celulele hepatice de deteriorare. Cu toate acestea, se recomandă să se renunțe ușor la legumele cu amidon, cum ar fi cartofii, atunci când se urmează o dietă de recuperare a hepatitei. În timp ce fructele conservate sau congelate sunt bune, este întotdeauna o idee bună să încercați să consumați produse proaspete și de sezon atunci când este posibil.
  • Uleiul de măsline, uleiul de canola și uleiul de semințe de in sunt grăsimi sănătoase care sunt recomandate ca parte a unei diete pentru pacienții cu hepatită.
  • Proteinele sănătoase sub formă de lapte și produse lactate cu conținut scăzut de grăsime, împreună cu carne slabă, fasole, ouă și produse din soia pot face, de asemenea, parte dintr-o dietă sănătoasă pentru ficat.

    Hepatita este termenul folosit pentru a descrie inflamația ficatului. De obicei, este rezultatul unei infecții virale sau al unei leziuni hepatice cauzate de consumul de alcool.

    Există mai multe tipuri diferite de hepatită. Unele tipuri vor trece fără probleme grave, în timp ce altele pot fi de lungă durată (cronice) și pot provoca cicatrizarea ficatului (ciroză), pierderea funcției hepatice și, în unele cazuri, cancer de ficat.

Sursa foto: 
www.sharecare.com
Sursa: 

fundahigadoamerica.org

www.medindia.net

www.nhs.uk

La Inceput