Saloanele de frizerie și coafură – cum să te protejezi de îmbolnăvire când beneficiezi de servicii

Redeschiderea saloanelor de frizerie și coafură a fost cel mai așteptat eveniment de după izolarea la domiciliu. Deși libertatea pare să apară din nou, să nu uităm că virusul încă mai face ravagii, iar pericolul infectării este la fel de mare, inclusiv în calitate de client al unui salon de frizerie. Iată de ce ți-am pregătit în continuare un șir de recomandări pentru a te proteja eficient de îmbolnăvire atunci când mergi la frizer.

Programarea pentru servicii este foarte importantă

Pentru a evita supra-aglomerarea saloanelor și a situațiilor neplăcute pentru lucrătorii acestuia, programează-te telefonic sau digital la servicii. Ia aminte că este foarte important să livrezi toate datele tale persoanei care te programează pentru că în cazul în care vei prezenta simptome de îmbolnăvire care se vor manifesta după ce vizitezi salonul va fi nevoie să anunți pe cineva din lucrători pentru a izola clienții și lucrătorii care au fost în contact cu tine.

Totodată, evită să mergi la salon dacă ai simptome de îmbolnăvire. În cel mai bun caz nu vei fi admis la servicii, iar în cel mai rău vei infecta lucrătorii și alți clienți.

Fii pregătit să fii refuzat în cazul în care capacitatea salonului nu poate adăposti toți clienții programați la un loc. Nu uita că spațiile de joacă sunt închise, dar și cele de așteptare din saloane sunt restricționate. Evită să vii la procedură cu copilul sau alte persoane însoțitoare pentru a nu-i expune riscului de infectare.

Nu uita pentru nici o clipă de măsurile de protecție individuală

Poartă o mască de protecție individuală atunci când mergi la un salon, deoarece vei fi deservit într-un spațiu închis. La intrarea în salon, dezinfectează-ți mâinile cu soluția special amenajată la intrare. În timpul așteptării, păstrează distanța de 1,5 metri între tine și alți clienți din salon și respectă toate marcajele prezente. Evită la maxim mânuirea revistelor sau a ziarelor din salon, întrucât acestea pot fi o sursă de infectare. Dacă acest lucru este inevitabil, dezinfectează-ți mâinile înainte și după contactul cu ele.

Nu servi mâncare și băuturi în salon, în special din vase utilizate anterior. Nu uita – orice suprafață sau obiect poate fi o sursă potențială de infectare.

Solicită ca pelerina utilizată în timpul tunsului să îți acopere toate punctele posibile de contact cu persoana care te deservește. Asigură-te că această pelerină este nouă sau a fost dezinfectată în prealabil.

Pentru că nu poate fi exclusă transmiterea virusului prin firele de păr, părul îți va fi spălat înainte de orice procedură care urmează. Evită să contactezi cu aparatele din salon – să îți speli, usuci sau realizezi alte proceduri de sine stătător.

Solicită păstrarea distanței de 1,5 m între tine și alți clienți atunci când mergi spre și dinspre chiuvetă, dar și atunci când ești deservit nemijlocit – indiferent de punctul din salon în care te afli.

Reține! Doar frizerul desemnat poate să se apropie nemijlocit de tine pentru a te deservi corespunzător.

Asigură-te că scaunul pe care te așezi, ustensilele cu care ești deservit și mâinile frizerului au fost curățate și dezinfectate în prealabil. Frizerul trebuie să fie complet echipat cu mănuși noi, schimbate după clientul anterior, mască de protecție individuală, vizieră sau ochelari – după caz. De asemenea, acesta nu trebuie să poarte haine din stradă, ci pe cele strict destinate lucrului cu clienții.

La plecarea din salon, alege să achiți pentru servicii cu ajutorul cardului, contactless și evită cât mai mult posibil banii cash.

Sănătate să aveți!

 

Sursa foto: 
dw.com
Sursa: 

plus.ro

La Inceput