Prima vaccinare a copilului. La ce trebuie să atrageți atenția

Prima vaccinare este stresantă pentru părinți. Ei nu știu cum vor reacționa micuții, care va fi efectul vaccinului și de cele mai multe ori au zeci de întrebări la care așteaptă răspunsuri. Este o abordare absolut normală. Cu toate acestea, există câteva sfaturi pe care este bine să le cunoașteți înainte de prima imunizare. Așa veți fi mai liniștiți și veți transmite o stare de calm și copilului, ceea ce este, de asemenea, foarte important.

Înainte de vaccinare

Dacă copilul este răcit sau are febră înainte de ziua stabilită pentru vaccinare, anunțați neapărat doctorul despre acest lucru. El va decide dacă poate fi efectuată imunizarea sau este mai bine să reveniți atunci când copilul se va simți mai bine.

În timpul vaccinării

Doctorul vă va adresa mai multe întrebări referitor la sănătatea copilului, substanțe la care este alergic, etc. Există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta copilul în timpul vaccinării.

Relaxați-vă, în primul rând. Copilul poate reacționa la emoțiile negative. Când vă relaxați și copilul va avea o stare de spirit mai bună.

Țineți copilul în brațe și vorbiți-i. Studiile au descoperit că micuții care sunt ținuți în brațe plâng mai puțin în urma înțepăturii de ac.

Alăptați. Acest lucru îi va asigura copilului un confort în plus.

Distrageți atenția. Îi puteți cânta, îl puteți alinta sau să vă asigurați că alături este jucăria lui preferată, dacă deja are una.

După vaccinare

Majoritatea copiilor se simt bine după vaccinare, fără să prezinte vreo reacție la vaccin. Dar, în unele cazuri, copilul poate fi agitat, mai somnoros decât de obicei, poate avea febră scăzută sau umflătură și roșeață la locul unde a fost efectuat vaccinul.

Aceste reacții sunt normale și, de obicei durează între 12 și 24 de ore. Puteți încerca să-i administrați copilului un medicament pentru scăderea febrei, dar acest lucru trebuie neapărat convenit cu doctorul.

Înainte de a pleca acasă

Face o programare pentru următoarea vaccinare a copilului. Vi se va cere să așteptați de la 15 până la 20 de minute de la vaccinare, deoarece, la fel ca orice medicament, există o mică șansă de reacții alergice grave (anafilaxie).

Semnele unei reacții alergice grave includ:

  • probleme respiratorii,
  • umflarea feței,
  • piele pătată pe corp (urticarie).

! Dacă vedeți oricare dintre aceste simptome, anunțați neapărat doctorii. Ei știu cum să acționeze în aceste situații.

Reacțiile grave la vaccinuri sunt foarte rare. Apelați la furnizorul de îngrijire a sănătății în cazul în care copilul are simptome neobișnuite după vaccinare.

Simptome neobișnuite pot include:

  • febră peste 40 °
  • plâns sau agitație mai mult de 24 de ore,
  • somnolență neobișnuită

Tu ești cel care știe copilul cel mai bine. Dacă observi ceva care nu este normal după o vaccinare, anunță doctorul. Vaccinarea copiilor este foarte importantă, deoarece astfel protejați sănătatea lor.

Cuvinte cheie: 
La Inceput