Sănătate INFO dă start campaniei „Ia-ți un booster de știință. Informăm, nu înțepăm”

Cum a apărut primul vaccin și împotriva cărei boli, cât timp și cum sunt dezvoltate, de ce este, în general, important să ne imunizăm împotriva maladiilor infecțioase, care dintre reacții pot fi considerate severe și care sunt normale după administrarea lor, cum au reușit savanții să dezvolte atât de repede un vaccin împotriva Covid-19 sau care e diferența dintre un vaccin ARNmesager și unul dezvoltat clasic.

Sănătate INFO începe de astăzi prezentarea unei serii de 12 videouri pe tema imunizării oamenilor. Astfel, Alina Druc, medic epidemiolog la Agenția Națională pentru Sănătate Publică ne va povesti, în istorii scurte, despre vaccinuri și va încerca să ne dea răspuns la întrebările, nelămuririle, nedumeririle, temerile, pe care le au mulți oameni, atunci când sunt îndemnați să se vaccineze împotriva unei boli infecțioase.

Sperăm că prin aceste materiale video vom reuși să vă aducem informații cât se poate de clare și prețioase, care vă vor ajuta să distingeți informațiile despre imunizare bazate pe dovezi, de informațiile false.

Începem serialul cu istoria apariției primului vaccin, din ce timpuri, oamenii, în general, încercau să se protejeze împotriva infecțiilor, cine este inventatorul vaccinologiei sau când a fost eradicată una dintre cele mai contagioase boli infecțioase – variola.

Timp de 6 săptămâni, în zilele de marți și joi, vom publica materialele video pe paginile noastre de internet Sănătate INFO și Sanoteca. MD, pe pagina de youtube E-Sănătatea.Ta, pe paginile de FB Sănătate INFO, Platforma E-Sănătate, E-Sănătatea.Ta și pe grupurile Sănătate Să Aveți și Pacienți Moldova.

Materiale sunt realizate în cadrul proiectului „Healthy Information”, susținut financiar de Ambasada Statelor Unite la Chișinău.

Cuvinte cheie: 
Sursa foto: 
Screenshot
La Inceput