Medicii și experții în medicină au dezvăluit un „remediu străvechi” care a captat atenția sportivilor și care se dovedește a fi eficient în tratarea cramplor musculare neplăcute. Se pare că zeama acră și delicioasă de murături nu este doar un deliciu culinar, ci și o armă secretă împotriva acestor spasme dureroase.
Adoptarea unui stil de alimentație vegan devine un trend din ce în ce mai răspândit. În timp ce unii o fac pentru a fi în pas cu tendințele, alții o fac conștient, în urma cercetărilor detaliate a subiectului, având la bază un șir de motive întemeiate. Noi ne-am întrebat cât de ușor sau greu este să devii vegan, de ce unii aleg să o facă, dacă este necesară o anumită perioadă de tranziție de la alimentația tradițională la cea vegană, ce ar însemna un meniu vegan echilibrat și cât de scump ar fi. Pentru a primi răspunsurile la aceste întrebări, am discutat cu Veaceslav Marsejnii, adept al stilului raw vegan (alimente vegetale în stare crudă) de alimentație de mai mult de 8 ani.
Cum sezonul rece s-a instalat, ar fi bine să știți cum să luptați cu gripa și răceala având acasă la îndemână anumite ingrediente. Vă prezentăm cinci ceaiuri care vă vor furniza o doză bună de vitamine și minerale pentru a vă menține energia. Alegeți calea spre o sănătate mai bună!
Uleiurile esențiale sunt lichide parfumate și sunt extrase din plante, flori și fructe. Cercetările sugerează că aromoterapia cu unele uleiuri esențiale te poate ajuta să te relaxezi și să scapi de anxietate.
Ginkgo biloba este un copac din China despre care se consideră că există de mii de ani. Datorită istoriei sale îndelungate și a formei relativ neschimbate uneori se spune despre el că ar fi o „fosilă” vie. În timp ce frunzele și semințele sale sunt adesea folosite în medicina tradițională chineză, cercetarea modernă se concentrează în primul rând pe extractul de ginkgo, care se face din frunze.
Oricât de mult ne-am dori să fie altfel, îmbătrânirea este un proces al vieții și nu există nicio modalitate de a o opri complet. Există însă anumite măsuri pe care le putem lua pentru a preveni efectele sale fizice. Îmbătrânirea prematură, pielea lipsită de elasticitate, apariția ridurilor sunt doar câteva din semnele cele mai deranjante pe care mulți oameni ar dori să le stârpească complet.
Toți vom avea la un moment dat niște riduri pe frunte. Indiferent dacă se întâmplă din cauza razelor dăunătoare ale soarelui sau genetica familiei, ridurile fac parte din procesul de îmbătrânire, în special pe față și pe frunte. În timp s-ar putea să nu reușim să oprim liniile încruntării și anumite pete ale frunții, ar putea exista modalități de a reduce aspectul acestor linii fine.
Tusea umedă sau productivă este tusea însoțită de mucus, flegmă sau spută. Aceasta ar putea fi semnul dezvoltării unei infecții a plămânilor.
Când o persoană are o tuse productivă, din piept, ar putea simți o presiune sau disconfort în zona toracelui și aceasta ar putea fi însoțită de mucus sau flegmă.
Strănut, rinită, mâncărimi, urticărie, palme umflate, ochi lăcrimând, respirație dificilă și șuierătoare, durere în piept... sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute manifestări alergice. În timp ce acestea sunt reacțiile tipice ale alergiilor, puțină lume știe că implicațiile... și complicațiile... provocate de alergii pot fi mult mai subtile și grave, ajungându-se în unele cazuri la a ne pune viața în pericol. Studii clinice recente au demonstrat că reacțiile pot fi din cele mai variate, fiind asociate cu anumite boli psihice, artritp, diabet, bulimie, candidă sau obezitate.