Mai bun decât botoxul. Zece beneficii surprinzătoare ale uleiului de măceșe

Uleiul de măceșe este un produs natural cu adevărat remarcabil, datorită proprietăților sale de întinerire a pielii și de îmbunătățire a structurii părului. Deși despre beneficiile acestuia s-a știut de foarte mult timp, folosirea în cosmetică este încă o noutate. Ceea ce îl face cu adevărat special, este componența ridicată de Omega-3, Omega-6, Omega 9 – acizi vitali, ceea ce îl face inegalabil în acțiunea sa anti-inflamatorie şi regenerativă.

Despre folosirea uleiului de măceșe în cosmetică a început să se vorbească mai mult, după ce femei foarte cunoscute în întreaga lume și apreciate pentru frumusețea lor au recunoscut că obișnuiesc să folosească pe timp de noapte acest tip de ulei. Așadar noi vă prezentăm top 10 beneficii ale uleiului de măceșe în frumusețe.

ULEIUL DE MĂCEȘE// 1. Păr uscat

Specialiștii ne asigură că putem considera părul uscat și casant o problemă de domeniul trecutului. E suficient să încălzim puțin ulei de măceșe (atenție, să nu fie fierbinte) apoi să masăm părul și scalpul. Lăsați să acționeze timp de aproximativ o oră și apoi spălați bine. Veți fi plăcut surprinse de un păr moale și revitalizat.

ULEIUL DE MĂCEȘE// 2. Nutritiv pentru ten uscat

Uleiul de măceșe este bogat în acizi grași esențiali, cum ar fi Omega-6 și Omega-3. Din acest motiv uleiul este utilizat pe scară largă în diverse produse de îngrijire a pielii și este foarte eficient în lupta cu îmbătrânirea. Modelul Victoria Secret Miranda Kerr a declarat că iubește acest ulei. Uleiul de măceșe va hidrata de minune tenul uscat, coatele, genunchii și buzele crăpate.

ULEIUL DE MĂCEȘE// 3. Păr lipsit de strălucire

Redarea strălucirii părului nu mai este o procedură posibilă doar în saloanele de frumusețe. Masarea scalpului cu acest tip de ulei înainte de a vă spăla părul este cea mai eficientă soluție.

ULEIUL DE MĂCEȘE// 4. Hidratant

Ulei de măceșe are un conținut ridicat de acizi grași esențiali și este un instrument perfect de hidratare a pielii. Aplică pe ten cu ajutorul unui spray apă amestecată cu puțin ulei. Acest truc de frumusețe este foarte potrivit pentru perioada de vară! Datorită conținutului de Vitamina C, uleiul de măceşe combate radicalii liberi şi eliberează pielea de substanţele nocive. În plus, antioxidanţii apără pielea de substanţele chimice conţinute de produsele de make-up pe care le foloseşti şi previn apariţia ridurilor sau a dermatitelor şi a acneei.

ULEIUL DE MĂCEȘE// 5. Tratează cicatricile

Utilizați puțin ulei de măceșe pur pe vergeturi, pete provocate de vârstă, hiperpigmentare, arsuri și cicatrici; proprietățile sale astringente, dar în același timp hrănitoare și hidratante va accelera procesul de vindecare. Acizii grași esențiali au capacitatea de a dizolva țesutul cicatriceal și de a reface bariera lipidică transdemică care ajută la regenerarea celulelor alterate. Rolul benefic al uleiului esențial de măceșe asupra tratării cicatricilor se datorează, în parte, și conținutului de vitamina A care are capacitatea de a îmbunătăți textura și tonusul pielii.

ULEIUL DE MĂCEȘE// 6. Combate mătreața

Este dovedit deja că uleiul de măceșe combate mătreața și este eficient în cazul multor altor probleme similare de scalp. Este nevoie doar să masați scalpul cu ulei pur, să-l lăsați 30 de minute să acționeze, apoi să spălați cu șampon.

ULEIUL DE MĂCEȘE// 7. Arsurile solare

Uleiul are efecte calmante remarcabile. De asemenea, va facilita procesul de vindecare și va reduce inflamația.

ULEIUL DE MĂCEȘE// 8. Unghii casante

Uleiul de măceșe poate hrăni și hidrata unghiile fragile, făcându-le mai puternice și mai sănătoase. Masați unghiile în fiecare seară timp de o săptămână cu ulei de măceșe, înainte de a merge la culcare și veți vedea diferența!

ULEIUL DE MĂCEȘE// 9. Îmbătrânire prematură

Semnele de îmbătrânire, precum pigmentare prematură a pielii sunt estompate de uleiul de măceșe. Aplicați câteva picături de ulei și tamponați zonele afectate de mai multe ori pe zi.

ULEIUL DE MĂCEȘE// 10. Asigurați strălucirea pielii

Folosit constant, uleiul de măceșe redă strălucirea naturală a pielii și netezește ridurile fine. Dacă concentrat este prea gras pentru tenul tău, adaugă două picături în crema hidratantă de zi cu zi. Îl vei iubi pentru efectele sale.

Uleiul de măceșe poate fi procurat de la magazine naturiste, însă aveți grijă să fie stocat în sticluțe de culoare întunecată, deoarece își poate pierde proprietățile dacă este expus la lumina zilei.

 

Sursa foto: 
actualorganics.com
La Inceput