Moldova ECO

Acum plasticul a ajuns și în sângele uman. Ce ar putea însemna acest lucru pentru noi?

Pentru prima dată, în sîngele uman au fost găsite microplastice, ceea ce sporește îngrijorarea cu privire la impactul acestora asupra sănătății umane.

Vesela care ne garantează viitorul, produsă de un tânăr din Municipiul Chișinău cu suportul Uniunii Europene

Pentru un viitor curat și sănătos, avem nevoie de produse reciclabile și biodegradabile! Este convingerea lui Călin Harti, un tânăr din orașul Sângera, mun. Chișinău, care gestionează compania MoldPack, specializată în producerea ambalajelor și pungilor ecologice, pe care le furnizează antreprenorilor din toate domeniile de activitate.

Fluctuațiile vremii: cum afectează acestea sănătatea fizică și psihică

Fluctuațiile bruște de temperatură, de presiune atmosferică sau fenomenele meteorologice extreme au devenit tot mai frecvente în ultimii ani. Specialiștii din sănătate asociază aceste fenomene cu manifestarea unor patologii și menționează că de vină se fac schimbările climatice. Află în continuare cum influențează schimbările bruște a timpului de afară sănătatea și bunăstarea fizică și psihică.

Săpun natural sau din comerț? De ce trebuie să optați pentru săpunuri hand made și unde le puteți găsi

Alegerea unui mod sănătos de viață a început cu un regim alimentar adecvat. Nu a fost însă suficient, de aceea Cătălina Tofanica a început marea schimbare. A înlocuit detergentul de spălat, cel pentru vase și gelurile de duș cu altele mai naturale. În ceea ce privește săpunul, ajunsese la o dilemă. Cele din comerț conțineau ingrediente sintetice derivate din petrol, iar cele artizanale care le-a găsit conțineau grăsimi animale, coloranți, arome sintetice sau ulei de palmier. A analizat, a studiat și a trecut la partea practică. 

5 motive să ne dăm întâlnire la Târgul de Post Vegan Show

În acest weekend, la ARTICO (str. Ștefan cel Mare 169) va avea loc cea de-a patra ediție a Târgul de Post Vegan Show. Un eveniment care strânge sub același un acoperiș producători locali cu produse numai bune de a fi folosite și consumate în perioada postului. Este un eveniment pentru toată familia.

Produse ECO made in Moldova. Unde le puteți găsi și care sunt beneficiile acestora

Adriana Lebădă este o tânără antreprenoare, care de aproape un an produce cosmetică ECO. Încă din adolescență tenul Adrianei era afectat de acnee, nici medicii și nici produsele cumpărate din comerț nu au ajutat-o. În vara anului trecut Adriana a primit un set de produse ECO din Italia și mare i-a fost mirarea că anume ele i-au ameliorat problemele pe care le avea. Așa a început să citească mai mult despre produsele ECO, ce conțin acestea, care sunt proporțiile și care sunt beneficiile fiecărui ingredient în parte. 

Tamara Șchiopu: Producătorii moldoveni și produsele ECO. Știm cum și unde să le căutăm?

Produsele ECO sunt produse alimentare care au fost cultivate sau manufacturate conform standardelor internaționale pentru agricultura ecologică. Este un set întreg de reguli, cărora trebuie să se conforme producătorii ecologici, iar pentru aceasta ei primesc certificate și mărci de calitate ECO, BIO sau Organic. 

Dulcețurile conservate. Cum le pregătim corect și ce boli tratează

Toamna este sezonul pomușoarelor, a pregătirii gemurilor și dulcețurilor. Ele sunt dulci, aromate, savuroase și iubite de toți. Ce efect însă au asupra stării noastre de sănătate? Cum le preparăm în așa fel încât ...

Secretul unei vieți sănătoase se află în bucătăria bunicii. Ce este pâinea preparată cu maia și ce beneficii are

Prospețime, gust deosebit, miros pătrunzător, în câteva cuvinte „ca la mama acasă”. Acestea ar fi doar câteva calificative care ar descrie proprietățile gustative ale pâinii preparată cu maia. Numită și „pâinea bunicilor”, aceasta, pe lângă faptul că se prepară ușor, din ingrediente naturale, fără adaosuri și coloranți, ajută la o digestie mai bună și poate fi consumată de către oricine, spun specialiștii.

Migdalele produse în Moldova, bune pentru memorie și boli de inimă

Într-un sat din sudul Moldovei, pe o suprafață de cinci hectare se întinde o livadă de migdali de toată frumusețea. Proprietara ei este Violeta Mihăieș, care a moștenit-o de la tatăl ei. Bărbatul i-a făcut-o zestre, fiind convins că pentru familia Violetei livada va fi o sursă bună de venit, o afacere frumoasă, dar îi va asigura și îi va proteja de diverse maladii.  

La Inceput