Pregătirea pentru naștere

Ultrasonografia în sarcină. De câte ori e bine s-o faci, ca să nu-i dăunezi copilului

Ultrasonografia este o investigație standard pentru fiecare sarcină care permite medicului să monitorizeze starea de sănătate atât a copilului, cât și a viitoarei mămici. În timpul acesteia medicul sau un tehnician instruit utilizează un transductor din plastic care transmite unde sonore de frecvență înaltă prin uter spre făt. Apoi, acestea sunt transmise înapoi spre aparat care le transformă în imagini. Procedura îi permite medicului să obțină un șir de informații valoroase, precum creșterea copilului, prezența anomaliilor, poziția placentei, sexul copilului și prezicerea datei de naștere. Află în continuare câte ultrasonografii poți face în sarcină, când și dacă un număr mai mare al acestora poate dăuna copilului tău.

Inseminarea intrauterină versus fertilizare in vitro: cât costă aceste proceduri în Moldova

Atunci când vine vorba de tratamentul infertilității, există câteva opțiuni pe care le puteți revizui în cuplu, în funcție de necesitățile pe care le aveți. În Moldova pot fi realizate atât procedura de fertilizare in vitro, cât și inseminarea cu spermatozoizi. Deși sunt două proceduri absolut diferite, deseori sunt confundate fără a ști care sunt asemănările și deosebirile, eficiența fiecăreia dintre ele, riscurile și recomandările specialiștilor. Îți propunem să afli în continuare aceste detalii, dar și cât va trebui să scoți din buzunar, dacă vei decide să tratezi infertilitatea sau pur și simplu vei dori să naști un copil.

Ce este dopul gelatinos în sarcină și cum te ajută să înțelegi când începe nașterea

Spectacolul „sângeros” are loc atunci când mucusul se desprinde și iese din colul uterin. Este un semn că lucrurile se mișcă în direcția bună, dar nu înseamnă neapărat că foarte curând veți intra și în travaliu.

Am suportat un transplant și vreau să fiu mămică. Răspunsul la cele mai frecvente întrebări

Fundația Națională a Rinichiului din SUA a răspuns celor mai frecvente întrebări pe care și le adresează femeile care au suferit un transplant și își doresc copii. 

Analize medicale în sarcină

Sarcina și nașterea trebuie privite ca fenomene naturale, supuse riscurilor dintre cele mai variate, începând cu factorii de med

Ce sunt „nașterile elective” și cât de periculoase pot fi pentru bebeluș

Majoritatea dintre noi cred că sarcina durează nouă luni, în realitatea însă aceasta durează zece luni, adică 40 de săptămâni. Medicii spun că acesta și este termenul ideal pentru gestație, timp în care bebelușul reușește să se dezvolte cel mai bine și să se pregătească pentru venirea pe lume. Studiile arată că copiii se nasc mai sănătoși dacă se află în burtica mămicii cel puțin 39 de săptămâni.

Travaliul indus, în ce cazuri este recomandat și ce riscuri presupune

Travaliul indus este atunci când acesta începe în mod artificial, adică este provocat intenționat de cineva. Medicul poate să vă propună un travaliu indus, dacă consideră că copilul ar fi în mai mare siguranță dacă se va naște mai devreme, decât să continue se afle în burta mamei. 

Maternitatea după 35 de ani

Vârsta nu este întotdeauna o sentință. Asta înseamnă că și după 30 de ani femeile se vor bucura de experiența sarcinii. Numeroase studii arată că mămicile după 35 de ani nasc copii perfect sănătoși și nu este cazul să ne alarmăm. Totuși, există și cealaltă parte a lucrurilor, întrucât la această vârstă unele riscuri sunt crescute.  

La Inceput