Sănătate la îndemână

Torticolisul la copii. Simptome și cauze

Torticolisul apare atunci când mușchii gâtului bebelușului determină capul acestuia să se întoarcă și să se rotească într-o parte. Se mai numește și "gât de lup". Poate fi congenital sau dobândit. Simptomele includ mușchii gâtului înțepeniți și umflați. Cauza torticolisului depinde de tipul acestuia. Tratamentul include, de obicei, întinderi ușoare ale mușchilor și schimbări de poziție.

Psoriazis: Cum poate contribui alimentația la ameliorarea simptomelor

Psoriazisul este o afecțiune în care sistemul imunitar atacă greșit țesuturile normale din corp, cauzând umflături și o creștere rapidă a celulelor pielii. Această creștere excesivă a celulelor poate duce la formarea de pete roșii și mâncărime pe piele, în special pe coate, genunchi, scalp, spate, față, palme și picioare.

Care este legătura dintre sedentarism și demență

Pe măsură ce adulții în vârstă petrec mai mult timp manifestând comportamente sedentare, probabilitatea de a dezvolta demență crește semnificativ.

De ce tresărim în somn

Mișcările bruște în timpul somnului, de obicei, precedate de o senzație de cădere, sunt experimentate de aproximativ 70% din populația globală în cursul vieții lor. În general, acest fenomen este inofensiv, cu toate că în unele situații poate cauza anxietate sau dificultăți în adormire. 

VIDEO//Tenisul de câmp – o alegere sănătoasă pentru copilul tău

Odată cu încheierea sezonului estival și începerea noului an școlar, părinții sunt nevoiți să găsească modalități de a-și ocupa copiii cu activități extracurriculare productive. Una dintre opțiunile ideale pentru dezvoltarea fizică și socială a copiilor ar putea fi tenisul de camp, pentru că acest sport are numeroase beneficii.

Epidurala în timpul nașterii: Beneficii și Contraindicații

Nașterea reprezintă o experiență intensă și adesea dureroasă pentru femei, iar gestionarea durerii este o preocupare majoră în obstetrică. În ultimii ani, epidurala a devenit metoda predominantă de ameliorare a durerii pentru femeile aflate în travaliu.

Cum să alegi corect pepenii verzi și galbeni. Recomandările ANSA

În plin sezon al pepenilor verzi și galbeni, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) vine cu recomandări importante pentru consumatori, cu scopul de a le asigura achiziționarea unor produse sigure și sănătoase. Astfel, se recomandă procurarea pepenilor verzi și galbeni din locuri și spații special amenajate, care au certificate oficiale în domeniul siguranței alimentelor.

Riscurile expunerii alunițelor la soare și importanța monitorizării lor regulate

Expunerea alunițelor la soare poate implica riscuri pentru sănătatea pielii. Alunițele sunt formațiuni obișnuite ale pielii, rezultate din grupuri de celule pigmentare numite melanocite. 

Cele mai frecvente tipuri de dureri de cap: Cauze, simptome și abordări de tratament

Durerile de cap se numără printre cele mai frecvente motive pentru consultarea unui medic sau pentru a lipsi de la serviciu sau de la școală.

Pierderea vederii: tipuri, simptome și perspective terapeutice

Pierderea vederii se referă la pierderea completă sau parțială a vederii. În funcție de cauză, aceasta poate apărea brusc sau treptat, în timp, și la unul sau la ambii ochi. Unele tipuri de pierdere a vederii sunt temporare sau reversibile.

La Inceput