Info vaccinuri

Imunitatea hibridă la COVID-19 poate oferi cea mai bună protecție împotriva Omicron BA.5

Imunitatea hibridă   la COVID-19 , altfel spus cea dobândită de persoanele care au primit una sau mai multe doze de vaccin COVID-19 și au suferit de cel puțin o infecție cu SARS-CoV-2 înainte sau după inițierea vaccinării, poate oferi cea mai bună protecție împotriva Omicron BA.5, una dintre variantele Sars-Cov-2.

A patra doză de vaccin antiCOVID: este nevoie de ea? Are nevoie de ea toată lumea? Explicăm în acest articol

În timp ce unele țări se pregătesc să introducă în schema de vaccinare anti COVID a patra doză, pentru a stimula răspunsul imun, datele sugerează că aceasta nu este neapărat necesară pentru toată lumea.

Diferența dintre un test PCR, antigen și anticorp. Episodul X al campaniei „Ia-ți un booster de știință. Informăm, nu înțepăm”

Milioane de oameni din întreaga lume au fost testați până în acest moment la infecția Covid-19 printr-un test PCR sau test rapid. Tot milioane de oameni au încercat să înțeleagă, dacă după ce s-au tratat ori s-au vaccinat, dacă au făcut sau nu anticorpi împotriva nemilosului coronavirus.

Covid-19 iubește scuzele. Episodul IX al campaniei „Ia-ți un booster de știință. Informăm, nu înțepăm”

În Moldova, ieri, s-au împlinit doi ani de când a fost pornită campania de imunizare împotriva Covid-19. O campanie, care ne dădea speranțe că o dată vaccinați, vom fi mai protejați împotriva noului coronavirus Sars-Cov-2.

Mituri despre vaccinul anti-Covid-19 - schimbă ADN-ul și provoacă infertilitate. Episodul VIII „Ia-ți un booster de știință. Informăm, nu înțepăm”

Odată cu apariția vaccinului anti-Covid-19 s-au răspândit tot mai multe mituri despre acesta. Mituri precum că ar produce infertilitate la femei și bărbați, că ar acționa asupra cordului, că ar conține un microcip sau că ar modifica ADN-ul.

Imunizarea anti-Covid-19 în sarcină. Când o gravidă se poate vaccina. Episodul VII „Ia-ți un booster de știință. Informăm, nu înțepăm”

Subiectul vaccinării gravidelor împotriva Covid-19 e la fel de sensibil, precum cel al imunizării împotriva Covid-19 a copiilor. Sunt categoriile cel mai puțin imunizate împotriva acestei infecții în Republica Moldova, chiar dacă instituțiile internaționale de reglementare, precum Organizația Mondială a Sănătății sau Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din Statele Unite, recomandă vaccinarea ca fiind cea mai sigură protecție față de acest tip nou de coronavirus.

Cum să te aperi de fake-uri? Episodul V din campania de informare „Ia-ți un booster de știință. Informăm, nu înțepăm”

Cu siguranță ai văzut multe titluri de știri, care ți s-au părut adevărate bombe mediatice. Ai fost tentat să deschizi materialul sau chiar ai făcut-o, dar ai realizat că „bomba” nu e tocmai una adevărată.

Vaccinarea împotriva COVID-19 la copiii din grupul de vârstă 5-11 ani: Ce ar fi bine să știți

Tot mai multe țări din lume administrează vaccinuri împotriva Covid-19 copiilor, începând cu vârsta de 5 ani. Imunizarea are drept scop protecția acestora de formele grave ale bolii sau de complicații pe termen scurt și lung, dacă aceștia se îmbolnăvesc, totuși, de Covid-19. De exemplu, copiii cu diverse afecțiuni de sănătate, cum ar fi obezitatea, diabetul și astmul, ar putea prezenta un risc mai mare de a se îmbolnăvi de forme grave de COVID-19.

Cum au reușit savanții să dezvolte vaccinul anti-Covid19 într-un timp atât de scurt. Episodul III din campania „Ia-ți un booster de știință. Informăm, nu înțepăm”

Dezvoltarea unui vaccin, în general, are nevoie de timp, uneori de zeci de ani. Pentru că e cel mai sigur medicament creat pentru oameni, el trece o serie de etape de cercetare și verificare până când savanții îl pot considera inofensiv și eficient pentru sănătatea oamenilor.

Cum se dezvoltă și se produce un vaccin. Episodul II din campania „Ia-ți un booster de știință. Informăm, nu înțepăm”

Episodul doi din campania Sănătate INFO „Ia-ți un booster de știință. Informăm, nu înțepăm” este despre felul în care se dezvoltă și se produce un vaccin.

La Inceput