Când stresul ne subminează viața sexuală activă. Cât de mult suferă bărbații

Cunoaștem multe despre virtuțile anti-stres ale sexului, dar mult mai puțin despre influența stresului asupra vieții sexuale, la care se adaugă problemele profesionale, lipsa banilor, a unor domenii de interes. Stresul poate duce la disfuncții mai mult sau mai puțin durabile erectile. Pentru a evita aceste probleme trebuie să găsiți soluții.

Scăderea dorinței, a frecvențelor actelor sexuale sau o disfuncție erectilă, toate sunt consecințele unei vieți stresante, care poate submina, de fapt, activitatea dumneavoastră sexuală. În Franța, unul din cinci bărbați suferă de tulburări de erecție frecvente sau ocazionale. În cele mai multe dintre aceste cazuri, aceste probleme sunt psihogene (cauze psihologice) sau mixte (psihogene parțial).

Dar cine sunt victimele stresului, care adesea suferă în tăcere?

29% dintre bărbați au subliniat faptul că sunt victime ale disfuncției erectile

Mai mult de doi din cinci bărbați suferă de stres. Profilul tipic al „candidatului” este un om în vârstă de 35-49 de ani, căsătorit, care muncește, are responsabilități importante și o activitate intelectuală intensă.

Printre principalele cauze ale stresului identificate de acești oameni sunt: probleme la locul de muncă, problemele de sănătate și banii.

Oamenii recunosc că viața stresantă le afectează moralul, starea lor fizică și somnul, iar sexualitatea este, de asemenea, o victimă a acestor tensiuni.

Aproape patru din 10 oameni au recunoscut că stresul are o influență negativă asupra sexualității lor;

În 86% dintre cazuri poate exista o scădere a frecvenței sexuale, sau o scădere a dorinței;

În 29% dintre cazuri, stresul poate cauza disfuncții erectile reale;

Aceste tulburări nu au legătură cu vârsta, dar variază foarte mult de la un individ la altul, în funcție de modul în care gestionați stresul. Gradul de fragilitate psihologică merge împreună cu importanța tulburării;

Aproape nouă din zece bărbați cred că prezența unei relații sexuale obișnuite și plăcute le permite să fie mai puțin stresați.

Din spirala eșecului

Și dacă sexul poate avea un efect anti-stres, teama de eșec poate provoca suferință vie. Deci, noi nu știm cu adevărat care este oul și care este carnea de pui, stresul care provoacă disfuncții erectile, el însuși este o sursă de îngrijorare.

Să ne amintim că mecanismul erecției este sub controlulul a două sisteme nervoase: cel excitator (parasimpatic), iar celălalt inhibitor (sistemul simpatic). Pe de o parte, primul va promova relaxarea arterelor și a mușchiului neted, care permite afluxul de sânge și erecția. Pe de altă parte, sistemul simpatic are un rol de constrângere și, prin urmare, o acțiune anti-erectilă. Și noi știm că stresul încurajează acest din urmă mecanism. Dar cel mai grav este stabilirea unui cerc vicios. După eșecurile anterioare, omul este atât de nerăbdător încât erecția devine imposibilă. Atitudinea partenerului este esențială pentru ca acest proces să nu se dezvolte.

Soluții din ce în ce mai diverse

Tratamentele psihologice sau medicale sunt acum la îndemâna oricui. Uneori, o simplă comunicare cu medicul resetează încrederea omului. Timp de mulți ani, tratamentele cu medicamente și-au dovedit eficacitatea lor. Ele au permis oamenilor să se reconecteze la o viață sexuală activă.

Așadar, nu lăsați stresul să vă macine viața sexuală, și nu mai suferiți în tăcere. Primul pas pe care trebuie să-l faceți este, pur și simplu, să discutați cu medicul dumneavostră.

Sursa foto: 
google.com
La Inceput