Suntem în postul Crăciunului, o ocazie bună de a pregăti bucate din legume.
Obișnuitul ghiveci de legume poate fi ridicat pe piedestal gastronomic, dacă legumele vor fi tăiate măşcat și coapte într-un pic de ulei, apoi asamblate în ghiveci.
Ingrediente pentru 4-5 persoane
2 vinete medii
2 dovlecei
2 cepe medii
3 ardei graşi, preferabil de diferite culori
2 morcovi
10 roșii
Mod de preparare
- Toate legumele se taie rondele de 1 cm grosime, se stropesc cu uleiul preferat și cu o linguriță de miere. Se potrivesc de sare și piper și se pun în cuptorul încins până la 220 grade C pentru 30 de minute. Se întorc o dată, ca să nu se ardă.
- Între timp, se pregătește sosul de roșii. Zece roșii coapte se dau prin storcătorul de suc. Sucul se pune la fiert și se scade în jumătate. Poate fi folosit suc de roșii conservat.
- Legumele coapte se adaugă în sosul de roșii. Se condimentează după gust și se servesc pe pat de orez fiert sau cuşcuş.
Poftă bună!
Sursa foto:
Tamara Schiopu
Sursa:
Rețetă din cartea „Un an la fermă” de Tamara Șchiopu
Autor: Silvia Rotaru | 13 Decembrie, 2018 - 15:26