Trucuri pentru părinți extenuați: cum să petreceți timpul relaxant cu copiii, chiar dacă sunteți frânți de oboseală

Părinții chiar obosesc, nu-i așa? Indiferent cât de epuizați sau bolnavi sunteți, nu există niciun „time out” pentru copiii dumneavoastră. Și nu contează dacă ați fost alături de un nou-născut toată noaptea, tocmai ați venit de la muncă din tura de noapte sau ați fost bolnav. De aceea, păstrați aceste idei la îndemână pentru zilele în care veți fi prea extenuați pentru a fi la nivelul așteptărilor copiilor.

Jucați rolul de pacient

Indiferent dacă sunteți sau nu bolnav, a fi pacient pentru „micul dumneavoastră doctor” ar putea fi cel mai simplu mod de a vă menține micuțul fericit în timp ce vă odihniți. „În prezent mă recuperez din cea de-a treia intervenție chirurgicală de șold, deși aceasta este prima mea experiență ca părinte”, spune mama Thaila Bruehl. „Fiica mea are doi ani și jumătate și a fost cu siguranță dificil pentru ea. Unele dintre momentele noastre cele mai pozitive au fost când a jucat rolul de doctor, eu fiind pacientul. A fost incredibil de atentă și mi-a permis să rămân în pat”.

Rămâneți pe canapea și lăsați copilul să preia îngrijirea pacientului pentru o zi. Copiii mai mici se pot juca cu o cutie de bandaje și un set de jucării pentru medic. Copiii mai măricei vă pot reîmprospăta apa, așeza perna și chiar să încălzească supa de pui în cuptorul cu microunde.

Timp de lectură în familie

Nu subestimați capacitatea acestei activități familiare de a vă menține copiii ocupați pentru această zi. Uneori, câteva cărți noi sunt tot ceea ce este necesar pentru a crește dragostea copiilor pentru lectură. „Citiți împreună”, împărtășește Rebecca Alwine, mama a trei copiii. „Toată lumea primește câte o carte și fiecare citim în liniște. Unii dintre noi chiar citesc, unii se uită la poze, iar eu citesc cu ochii închiși”.

Juriu la o petrecere de dans

Chiar și atunci când sunteți complet epuizați, copiii dumneavoastră trebuie să ardă ceva energie și să fie implicați mereu în tot felul de activități. Înainte de a vă așeza pe canapea, alegeți câteva melodii preferate de copiii dumneavoastră și lăsați-i să arate cele mai bune mișcări de dans. Dacă copiii doresc să vă implicați, jucați rolul de juriu.

Ascultați cărți audio

Utilizați cărți audio sau podcast-uri pentru copii pentru a-i distra fără a se baza pe ecran. „Fiul meu are patru ani, obișnuim să stăm împreună pe canapea și să îl ascultăm pe David Bowie”, spune Jessica Friedmann. Cărțile audio pot fi redate pe aplicații, inclusiv Audible. Podcast-uri, cum ar fi Podcast Storynory sau Sesame Street, reprezintă, de asemenea, o modalitate excelentă de a obține câteva minute de odihnă.

Inventați o vânătoare de lucruri

Deși unele vânători de lucruri necesită multă pregătire și planificare, mama Kari O'Driscoll a creat o alternativă foarte ușoară. „Când fetele mele erau mici, am făcut liste de lucruri diferite pentru ca ei să meargă să le caute și să mi le aducă”. Geniu!

Trimiteți-i în „spațiu exterior”

Pe Marte nu-i veți putea trimite, dar activitățile în care ei trebuie să creeze ceva, vor fi de mare interes pentru micuți. Alegeți câteva cutii goale de carton. Dați-le marcatori, bandă și o foarfecă și lăsați-i să-și creeze nava spațială, trenul sau casa de joacă preferată, în timp ce îi supravegheați de pe canapea.

Stickere – nu există copii care nu le adoră

Nu veți întâlni niciodată un copil care nu iubește stickerele. Păstrați o cantitate suficientă care v-ar permite să vă trageți sufletul, cât micuțul se joacă. Pentru divertismentul garantat, permiteți-i copilului să-și dea frâu imaginației, ajutându-i și dumneavoastră.

Jocul cu apa

Majoritatea copiilor sunt obsedați de jocul în apă. Îmbrăcați copiii în costume de baie, puneți câteva prosoape pe podea în bucătărie și lăsați-i pe copiii să improvizeze diferite jocuri cu apă.

Lasă plictiseala să preia frâul

Nu este nimic în neregulă dacă lași copiii să se distreze singuri. Părinții insistă că plictiseala este o experiență bună pentru copiii de toate vârstele. Plictiseala forțează copiii să folosească creativitatea pentru a se menține ocupați, în loc să se bazeze pe mama sau tata pentru divertisment. Dă-i câteva zile, vei fi surprins ce idei creative va avea.

Sursa foto: 
www.rd.com
Sursa: 
La Inceput