grasimi trans

Grăsimile „rele”, în ce produse se regăsesc și de ce ar fi bine să nu le consumăm

Deși cu toții cunoaștem că grăsimile trans sunt rele și ar trebui să le excludem în totalitate din alimentație, detaliile structurii chimice ale acestora, dar și modul în care ne afectează sănătatea rămân în umbră. Și, pentru că la întrebarea de ce sunt dăunătoare răspunsul nostru nu poate fi „pentru că”, urmăriți în continuare ce sunt aceste grăsimi, cum sunt produse, unde se întâlnesc și de ce sunt considerate răul absolut pentru sănătatea noastră.

Grăsimile trans „de Moldova” – cum te îmbolnăvesc chiflele și plăcintele

La fel ca și zahărul, care este demonizat pe larg, în prezent este îndemnată și renunțarea la grăsimile trans. Știm că „trans” e rău, că trebuie limitat consumul acestor grăsimi, însă ce sunt aceste grăsimi, unde le găsim și de ce medicii ne recomandă să le excludem, rămâne un mister pentru noi.

Ce sunt grăsimile trans – cel mai periculos tip de grăsimi cunoscut vreodată

Grăsimile trans sunt considerate cel mai periculos tip de grăsimi, deoarece au efecte devastatoare asupra organismului uman, prin faptul că cresc colesterolul rău din organism (LDL) și îl reduc pe cel bun (HDL). 

La Inceput