Nu-mi vopsesc părul în timpul sarcinii, pentru că dăunează asupra viitorului bebeluș

MIT

Specialiștii susțin că este total greșit să credem și în secolul XXI unor astfel de mituri, care din păcate persistă, deși internetul este la îndemâna oricui.

„Ceea ce ar trebui să le îngrijoreze pe viitoarele mame când iau decizia de a-și vopsi părul sunt produsele pe care le aleg. Calitatea vopselii care au ales-o este foarte importantă. Vopseau care intră în contact cu pielea nu trebuie să-i afecteze nici într-un fel pe bebeluși, de aceea se recomandă ca viitoarele mame să-și aleagă produse de calitate”, spune medicul ginecolog-obstetrician, Maxim Călăraș.

Așadar, pentru siguranța dumneavoastră și a bebelușului ar fi bine să vă abțineți măcar în primele luni de sarcină de la vopsirea părului, pentru ca să nu aveți dubii. Dacă ați hotărât să vă schimbați nuanța părului alegeți produse de calitate. E bine să știți că agenții chimici sunt absorbiți în organism prin pielea capului, nu prin firele de păr. Orice procedeu care reduce contactul vopselei cu pielea, reduce și riscul expunerii la componenții chimici ai vopselei.

Studiile de specialitate nu au dovedit faptul că folosirea vopselei chimice pe păr în perioada sarcinii este absolut sigură, dar nici că folosirea acestora, lunar sau la câteva luni, poate cauza malformații bebelușului.

Un alt mit legat de sarcină este cel despre vopsitul unghiilor, pe care femeile gravide îl consideră foarte periculos. „Faptul că oja interacționează cu unghia nu reprezintă un pericol, deoarece unghia este un țesut mort, însă ce vapori inhalează gravida când își face manichiura este altceva. Sfatul nostru este ca să-și facă manichiura într-un salon curat, bine aerisit, și să aleagă acea ojă care nu conține substanțe toxice sau cel puțin să micșoreze perioada de expunere”, precizează medicul ginecolog-obstetrician, Maxim Călăraș.      

Așadar, în timpul sarcinii este bine să aveți grijă ce produse alegeți pentru îngrijire și reduceți pe cât posibil timpul în preajma produselor nocive. Mâncați sănătos, odihniți-vă din plin și bucurați-vă din plin de perioada sarcinii. 

Cuvinte Cheie: 
Sursa Foto: 
medpark.md
La Inceput