Etape & Teste și Controale

Cum te pregătești de testarea la COVID-19. Ce ar trebui să știi despre testul folosit pentru depistarea infecției

De la debutul pandemiei COVID-19, cel mai recomandat test pentru a depista  persoanele infectate cu noul coronavirus este Real Time RT-PCR (real time reverse transcription–polymerase chain reaction, ceea ce înseamnă reacție de polimerizare în lanț cu transcripție inversă în timp real). Acesta este una dintre cele mai rapide și precise metode pentru depistarea, urmărirea și studierea virusului SARS-CoV-2. Urmărește în continuare ce este mai exact acest test, cum funcționează și cum trebuie să te pregătești de efectuarea lui.

COVID-19: scopul testelor rapide și a celor lente pentru gestionarea pandemiei

Din timpul apariției noului coronavirus testarea infectaților în timp util a devenit crucială pentru gestionarea epidemiei, iar ulterior a pandemiei infecției nou apărute. În procesul testării a avut loc confuzia cu privire la tipurile de teste și ce măsoară ele mai exact în organism. La momentul actual, există două tipuri de teste – cele rapide, care zic cu precizie dacă există o infecție activă în căile respiratorii superioare – indiferent dacă există simptome sau nu, și testele lente, care verifică dacă ai fost infectat anterior de virus și ai biruit această infecție. 

Sarcina la 13 săptămâni - copilul tău poate lăsa amprente digitale

Burtica poate fi destul de mare acum, cu toate acestea copilul este încă mic, la fel ca o păstaie de mazăre.

Analize în primul trimestru de sarcină (săptămânile 0 – 12)

Atunci când ești însărcinată trebuie să te gândești nu numai la sănătatea ta, ci și a fătului, iar asta înseamnă multe vizite la doctor. De fapt, asta este o normalitate. Doctorul tău trebuie să știe dacă sarcina evoluează bine și dacă nu există riscuri pentru viitorul tău copil. Pentru ca totul să decurgă fără evenimente neașteptate, sunt necesare o serie de investigații.

La Inceput