Dezvoltarea psiho-emoțională

Cum să ai o relație sănătoasă cu știrile. Studiu

Cu toții o facem. La prima oră a dimineții punem mâna pe telefon pentru a verifica știrile. Și nu e de mirare, luând în considerare tot ceea ce se întâmplă în lume în ultimii câțiva ani. Dar s-ar putea ca acest obicei să ne dăuneze sănătății. Medical News Today a evaluat dovezile și a vorbit cu experții pentru a afla ce putem face ca să nu ne lăsăm copleșiți de știri.

10 de sfaturi despre căsătorie de la cupluri care sunt împreună de peste 25 de ani

Sfaturile referitoare la căsătorie sunt oarecum ignorate până când ai nevoie de ele. Cine nu și-a dat ochii peste cap la astfel de aforisme banale precum: „Îmi pare rău, chiar dacă nu vrei să spui” sau „Nu te culca supărat”. Aceste fraze cel mai des sunt spuse de oameni în preajma nunților și aniversărilor, dar nu sunt de ajutor.

Masculinitatea toxică = cu bărbat adevărat sau înseamnă dominație, devalorizarea femeii, homofobie și violență?

Masculinitatea toxică este un termen folosit adesea pentru a descrie trăsăturile negative ale unei masculinități exagerate. Termenul a evoluat de-a lungul timpului și este utilizat atât în mediul academic, cât și în viața de zi cu zi.

Cum să recunoști semnele de suferință la copii

Copiii au reacții diferite la evenimentele negative din mediul lor. Cultura influențează modul în care ne exprimăm emoțiile. În unele culturi, de exemplu, nu este potrivit să arătați emoții puternice, cum ar fi plânsul, în timp ce în altele este acceptat pe scară largă.

Trei indicii ale unei relații toxice

Relațiile toxice au un întotdeauna un impact negativ asupra sănătății emoționale. De aceea, conștientizarea și reflectarea asupra preocupărilor majore într-o relație este esențială.

Șerpii și șopârlele, printre animalele de companie care-ți îmbunătățesc sănătatea mintală

Alege-ți un prieten cu blană, cu pene sau cu solzi

Alege-ți un prieten cu blană, cu pene sau cu solzi. Nu există nicio îndoială în privința faptului că animalele de companie fac lucruri extraordinare pentru bunăstarea ta, începând cu detectarea bolilor până la susținerea ta emoțională. Astfel, proprietarii animalelor de companie par să fie mai sănătoși din toate punctele de vedere, inclusiv pe plan mintal.

Adolescenții dependenți de TikTok suferă mai acut de depresie și anxietate, fiindu-le afectată memoria

Adolescenții dependenți de TikTok suferă mai acut de depresie și anxietate, fiindu-le afectată memoria

Un studiu realizat printre adolescenți, cu cont de TikTok, a arătat că cei dependenți de această rețea de socializare au avut rezultate mai slabe la completarea șirurilor numerice. Concluziile, publicate în revista „International Journal of Environmental Research and Public Health”, au sugerat că această dificultate a memoriei de scurtă durată este parțial cauzată de un nivel ridicat de depresie și anxietate.

Când epuizarea devine un mod de viață? Trei semne că ai nevoie de schimbare

Trei semne că ai nevoie de o schimbare a stilului de viață

Traumele, pierderile și greutățile declanșează adesea dorința de a-ți schimba stilul de viață. Semnele de epuizare includ stresul cronic, dezamăgirea și apatia. Planificarea minuțioasă este esențială pentru a schimba în bine stilul de viață.

Cum gestionăm crizele de anxietate, când în apropiere de noi avem război

Zeci de știri apar în fiecare oră cu actualizări continue despre situația din Ucraina, măriri de prețuri, situația epidemiologică prin Covid-19, diviziunea politică și rasială și multe altele. Așadar, cum poate cineva care dorește să țină pasul cu evoluțiile să se protejeze de stres și anxietate atunci când asemenea știri negative par să fie peste tot?

Când te confrunți cu pierderea, îmbrățișează schimbarea și nu forța izolarea, este îndemnul unui terapeut

Pandemia Covid-19 a răpit mii de vieți din întreaga lume, dar a furat mult mai mult, decât ne putem imagina. Cei dragi au murit fără să aibă familia lângă ei. Milioane de oameni au suferit din cauza izolării și a distanțării sociale. Tinerii au fost lipsiți de obiceiurile de absolvire pentru a-și lua rămas bun de la colegii de clasă.

La Inceput