Dezvoltarea psiho-emoțională

Trei indicii ale unei relații toxice

Relațiile toxice au un întotdeauna un impact negativ asupra sănătății emoționale. De aceea, conștientizarea și reflectarea asupra preocupărilor majore într-o relație este esențială.

Șerpii și șopârlele, printre animalele de companie care-ți îmbunătățesc sănătatea mintală

Alege-ți un prieten cu blană, cu pene sau cu solzi

Alege-ți un prieten cu blană, cu pene sau cu solzi. Nu există nicio îndoială în privința faptului că animalele de companie fac lucruri extraordinare pentru bunăstarea ta, începând cu detectarea bolilor până la susținerea ta emoțională. Astfel, proprietarii animalelor de companie par să fie mai sănătoși din toate punctele de vedere, inclusiv pe plan mintal.

Adolescenții dependenți de TikTok suferă mai acut de depresie și anxietate, fiindu-le afectată memoria

Adolescenții dependenți de TikTok suferă mai acut de depresie și anxietate, fiindu-le afectată memoria

Un studiu realizat printre adolescenți, cu cont de TikTok, a arătat că cei dependenți de această rețea de socializare au avut rezultate mai slabe la completarea șirurilor numerice. Concluziile, publicate în revista „International Journal of Environmental Research and Public Health”, au sugerat că această dificultate a memoriei de scurtă durată este parțial cauzată de un nivel ridicat de depresie și anxietate.

Când epuizarea devine un mod de viață? Trei semne că ai nevoie de schimbare

Trei semne că ai nevoie de o schimbare a stilului de viață

Traumele, pierderile și greutățile declanșează adesea dorința de a-ți schimba stilul de viață. Semnele de epuizare includ stresul cronic, dezamăgirea și apatia. Planificarea minuțioasă este esențială pentru a schimba în bine stilul de viață.

Cum gestionăm crizele de anxietate, când în apropiere de noi avem război

Zeci de știri apar în fiecare oră cu actualizări continue despre situația din Ucraina, măriri de prețuri, situația epidemiologică prin Covid-19, diviziunea politică și rasială și multe altele. Așadar, cum poate cineva care dorește să țină pasul cu evoluțiile să se protejeze de stres și anxietate atunci când asemenea știri negative par să fie peste tot?

Când te confrunți cu pierderea, îmbrățișează schimbarea și nu forța izolarea, este îndemnul unui terapeut

Pandemia Covid-19 a răpit mii de vieți din întreaga lume, dar a furat mult mai mult, decât ne putem imagina. Cei dragi au murit fără să aibă familia lângă ei. Milioane de oameni au suferit din cauza izolării și a distanțării sociale. Tinerii au fost lipsiți de obiceiurile de absolvire pentru a-și lua rămas bun de la colegii de clasă.

Când relațiile se termină, bărbații sunt expuși riscului de boli mintale

Un nou studiu UBC-University of British Columbia confirmă că atunci când bărbații trec printr-o despărțire, aceștia sunt expuși unui risc crescut de boli mintale, inclusiv anxietate, depresie și sinucidere.

Schimbările climatice afectează sănătatea mintală – Iată ce poți face în privința asta

Schimbările climatice sunt un pericol tot mai iminent, iar oamenii nu sunt suficient de pregătiți pentru a face față unei amenințări existențiale atât de periculoase pe o perioadă lungă de timp. Aceste schimbări nu vor avea repercusiuni doar asupra economiei, ci și asupra oamenilor, a modului cum se vor simți.

Ce este serotonina și ce rol joacă în depresie

Serotonina are o mare varietate de funcții în corpul uman. Oamenii o numesc uneori substanța chimică fericită, deoarece contribuie la bunăstare și fericire.

Ce îi face pe oameni fericiți la locul de muncă, potrivit științei

Într-o perioadă în care oamenii caută noi teritorii de explorat, mulți se gândesc și mai mult la ce tip de muncă pare semnificativ. La urma urmei, dacă ai un loc de muncă cu normă întreagă, atunci îți petreci o parte semnificativă de timp la serviciu, gândindu-te la el și/sau la naveta către și de la birou. Drept urmare, este firesc să îți dorești să fii fericit și mulțumit de munca pe care o faci.

La Inceput