Îngrijirea corpului

10 remedii la domiciliu pentru a face față mușcăturilor de țânțari

Când o mușcătură de țânțar provoacă mâncărime și disconfort, poți găsi o soluție ieftină pentru a diminua disconfortul cu produse, pe care le poți găsi și în bucătărie, cum ar fi: fulgii de ovăz, mierea sau bicarbonatul de sodiu.

Ce să faci cu pigmentarea. Remedii la îndemâna oricui

Pigmentarea pielii poate fi inestetică pentru unele persoane sau tulburătoare din punct de vedere psihologic pentru altele. Pentru oricine caută să reducă aspectul petelor „colorate” de piele, există mai multe remedii, pe care le puteți face în condiții de casă pentru pigmentare și care pot ajuta.

Ce provoacă durerea în testicule

Durerea testiculară se poate datora unei leziuni sau afecțiuni care a început la nivelul testiculelor sau la nivelul inghinal, dar, în multe cazuri are cauze în altă parte a corpului. 

Yoga facială: 5 exerciții eficiente împotriva ridurilor

Yoga facială este la modă și face parte din rutina zilnică a multor celebrități. Ca și yoga pentru întregul corp, așa-numita yoga facială are drept scop antrenarea anumitor grupuri de mușchi prin încordarea și relaxarea acestora.

Deja știi că „NU” nu mai funcționează. Iată 7 secrete pentru disciplinarea copiilor mici

Nu întotdeauna funcționează atunci când spui doar „Nu”. Cum să-ți faci copilul să se dezvolte și să învețe, fără să-ți pierzi cumpătul în acest proces?

Ce spune părul și scalpul despre sănătatea ta

Părul tău încearcă să-ți spună ceva despre sănătatea ta? Poate. Unele afecțiuni și medicamente îți pot afecta atât corpul, cât și părul. În alte cazuri, este nevoie doar să ai mai multă grijă de păr sau scalp.

De ce este atât de important mirosul în relațiile intime

Mulți oameni își pierd simțul mirosului după infectarea cu COVID-19. Unele dintre consecințele care sunt evidente, dar mai puțin apreciate și despre care nu se vorbește des sunt efectele psihologice asupra relațiilor sexuale și interpersonale.

10 moduri prin care te poți menține sănătos în 2022

Când vine vorba de rezoluțiile de la început de an, „a mânca sănătos” și „a rămâne în formă” sunt unele dintre cele mai populare.

În fiecare an, există în fiecare dintre noi dorința de a fi mai bun, de face mai mult bine decât în anul precedent, mai ales când vine vorba de îngrijirea corpului și, prin urmare, a sănătății noastre. 

Ce afecțiuni poate ascunde culoarea limbii și cum se manifestă acestea

Supranumită „cel mai puternic mușchi din organism”, limba poate fi afectată de un șir de factori nocivi. Problemele presupun diverse simptome, de la durere până la schimbări de culoare și textură. Cauzele sunt și ele multiple și variate. De fapt, limba nu este formată doar dintr-un singur mușchi. Ca să putem gusta și înghiți mâncarea, ca să putem vorbi, sunt antrenați un grup de mușchi care formează limba. În normă, organul este de culoare roz și acoperit cu receptori mici numiți „papile”.

Cum să ai grijă de corpul tău în timpul menstruației. Răspunsurile la cele mai frecvente întrebări

Deși trăim în secolul XXI și avem o atitudine pozitivă față de tot ce înseamnă sexualitate și fertilitate, în lumea noastră mai există culturi în care menstruația este considerată o mizerie, iar femeile sunt blamate pentru această perioadă fiziologică din viața lor. De fapt, dacă am pune menstruațiile una lângă alta, o femeie sângerează aproximativ 7 ani din viața sa. În tot acest timp, fiecare femeie are impresia că este murdară și luptă pentru curățenia corpului său și pentru lipsa mirosului neplăcut. Îți oferim în continuare un șir de sfaturi care îți vor fi de ajutor în această luptă, dar și te vor scăpa de infecții și alte complicații asociate unei igiene necorespunzătoare.

La Inceput