Igiena

Meibomita: Ce reprezintă această afecțiune oculară?

Meibomita este o inflamație cronică a micilor glande uleioase care căptușesc pleoapele superioare și inferioare. Glandele meibomiene eliberează meibum, un ulei special care ajută la lubrifierehttps://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0014483517302531a ochilor și împiedică evaporarea lacrimilor.

Te trezești noaptea ca să mergi des la baie? S-ar putea să te confrunți cu o nicturie. De câte ori e, totuși, în regulă să urinezi

Să te trezești să mergi la baie în timpul nopții e adesea dificil și ar trebui să te facă să te gândești dacă e vreo problemă la mijloc. Să te trezești din somn pentru a urina din când în când este perfect, dar dacă te trezești să urinezi des și nu iei medicamente, precum un diuretic, ar trebui să faci niște investigații.

Dușurile vaginale: De ce nu sunt eficiente și ce riscuri prezintă

Dușul vaginal este procesul prin care se încearcă spălarea vaginului, introducându-se forțat apă sau alte soluții în cavitatea acestuia. Dispozitivele pentru aceste proceduri sunt accesibile în farmacii, iar unele preparate sunt indicate de medic, atunci când vorbim despre anumite tratamente sau când organele genitale sunt pregătite pentru anumite proceduri.

Gărgărițele în bucătărie – ce să faci pentru a scăpa de ele și a le preveni apariția

Dacă ai observat că în bucătăria ta zboară insecte, iar deschizând lada cu cereale ai depistat că acestea sunt împânzite de ele, ar putea fi vorba de infestarea cu gărgărițe. Fiind un eveniment foarte supărător, aceste insecte te pot lăsa fără cereale, dezvoltându-se în interior și ieșind la suprafață doar la maturitate. Iată de ce de obicei le observi prezența prea târziu, atunci când sunt într-un număr foarte mare. Află în continuare de unde apar aceste insecte, cum să le înlături și previi apariția.

De ce mirosul vaginal poate fi diferit pe parcursul ciclului menstrual și când trebuie să îți faci griji

Un vagin sănătos nu miroase niciodată a flori sau a parfum, așa cum ne-am obișnuit să vedem în spoturile publicitare colorate la absorbante sau tampoane. De fapt, vaginul este un mediu activ, în care au loc schimbări permanente, iar acestea se reflectă asupra mirosului pe care îl putem percepe în diferite faze ale ciclului menstrual, fie în cea a sângerării, a ovulației sau la sfârșitul ciclului. Alimentele pe care le consumăm, starea sănătății și emoțiile pe care le experimentăm, medicamentele, activitatea bacteriilor vaginale și secreția glandelor genitale au toate un anumit efect asupra mirosului vaginal pe care îl putem percepe. Află în continuare de ce acesta este atât de variabil și care sunt mirosurile pentru care ar trebui să îți faci griji.

Înălbitor – ce să faci și ce să eviți atunci când îl utilizezi

Multe gospodine recurg la înălbitor într-o situație sau alta: fie pentru a dezinfecta suprafețele, fie pentru a înălbi rufele. Cu toate acestea, există un șir de precauții pe care trebuie să le iei în calcul atunci când decizi să îl folosești. Află în continuare ce să faci și ce să eviți să faci atunci când utilizezi înălbitorul.

Spălatul pe mâini – cât de important este și de ce boli te poate proteja acest obicei simplu

Spălatul pe mâini este cel mai simplu obicei al igienei personale care te poate scăpa de un șir de boli și te împiedică să transmiți germenii infecțioși la persoanele din jur. Este important să știi că există un șir de „boli ale mâinilor murdare” care apar din cauza nespălării mâinilor cu săpun și apă curgătoare. Află în continuare cum ajung germenii infecțioși să infecteze oamenii, de ce este important să te speli pe mâini și de ce boli te poate proteja acest obicei simplu.

Hârtia igienică – cum a apărut și ce tip să alegi la raft

În primele zile după declararea pandemiei COVID-19 hârtia igienică era practic la fel de greu de găsit ca și echipamentele de protecție individuală – masca, mănușile sau dezinfectanții. Având o istorie lungă și pe alocuri înfricoșătoare, acest obiect elementar al igienei personale lipsește chiar și astăzi în unele țări ale lumii. Urmărește în continuare istoria hârtiei igienice, ce utilizau strămoșii noștri în locul ei și ce tip să alegi astăzi la raft, luând în considerare varietatea mare de produse.

Dezinfectantul pentru mâini – cum să alegi unul calitativ și inofensiv. Ce ingrediente nu ar trebui să conțină

Igienizarea frecventă a mâinilor este una dintre măsurile de bază în lupta cu noul tip de coronavirus. Însă în locurile publice sau fiind în drum spre destinație, pentru a igieniza mâinile, este necesar să recurgem la dezinfectanți. În această perioadă, însă, trebuie să fim deosebit de prudenți cu dezinfectanții, întrucât unii dintre aceștia pot fi toxici. Pentru a te ajuta să fii în siguranță și a-ți ușura procesul de alegere a dezinfectantului pentru mâini, ți-am pregătit în continuare un șir de criterii a unui produs calitativ, dar și reguli de aplicare a acestuia pentru o eficiență maximă.

Cum să cureți și să dezinfectezi corect suprafețele. Recomandări de la OMS

Noul coronavirus, denumit și SARS-CoV-2, se transmite preponderent prin intermediul aerosolilor în timpul contactului fizic apropiat. Deși ultimele studii demonstrează că acest virus nu se transmite în urma contactului cu suprafețele contaminate, experiența celorlalte coronavirusuri atenționează că precauția este obligatorie și în acest caz. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) vine cu un ghid ce conține măsuri de curățare și dezinfecție a suprafețelor în contextul actualei pandemii. Urmăriți în continuare care sunt principiile acesteia, cele mai potrivite soluții de dezinfectare și cum să vă protejați în timpul pregătirii și a lucrului cu acestea.

La Inceput