Maladii

Boala Raynaud. Simptome, cauze, factori de risc

Boala Raynaud (ray-NOSE) face ca unele zone ale corpului - cum ar fi degetele de la mâini și de la picioare - să se simtă amorțite și reci ca răspuns la temperaturi scăzute sau la stres. În cazul bolii Raynaud, arterele mai mici care alimentează pielea cu sânge se îngustează. Acest lucru limitează fluxul de sânge în zonele afectate, ceea ce se numește vasospasm. Alte denumiri pentru această afecțiune sunt Fenomenul Raynaud și Sindromul Raynaud.

Fumatul duce la obezitate abdominală

În mod normal, fumătorii tind să aibă o greutate corporală mai mică decât nefumătorii, dar mai multă grăsime abdominală.

Cum ne dăm seama dacă suntem intoleranți la lactoză

În multe situații, senzația de balonare și disconfort abdominal poate fi atribuită simplului fapt că ne-am simțit sătui sau că am mâncat prea mult. Dar ce se întâmplă atunci când aceste senzații persistă, când stomacul pare să se umfle ca un balon și senzația de plenitudine persistă? Acestea ar putea fi semne ale unei probleme mai profunde: intoleranța la lactoză.

Neuropatia diabetică. Simptome, complicații și prevenție

Diabetul, o afecțiune în care nivelurile de glucoză din sânge sunt crescute, poate aduce cu sine complicații semnificative, iar printre acestea, problemele la nivelul picioarelor sunt frecvent întâlnite. Persoanele diagnosticate cu diabet se confruntă cu riscul ca nivelurile ridicate de zahăr din sânge să deterioreze nervii și vasele de sânge din picioare, conducând la o serie de consecințe grave.

7 afecțiuni comune ale cavității bucale

Multe probleme de sănătate orală pot fi prevenite și tratate eficient în stadiile incipiente. Printre cele mai comune se numără caria dentară, bolile parodontale, pierderea dinților și cancerele orale. Există și alte afecțiuni orale semnificative, cum ar fi fisurile oro-faciale, noma (o boală gangrenoasă severă care debutează în gură și afectează în special copiii) și traumatismele oro-dentare.

„Gripa masculină”: De ce bărbații suferă mai mult atunci când sunt bolnavi?

Potrivit The Guardian, discuțiile despre existența „gripei masculine” sunt din nou în prim-plan, alimentate de o nouă perspectivă adusă de nutriționista Jenna Hope. Cu toate acestea, întrebarea rămâne: suferă bărbații cu adevărat mai mult decât femeile atunci când sunt bolnavi, sau este vorba doar despre o sensibilitate crescută la simptome?

Impetigo-bube dulci la copii

Bubele dulci, deseori întâlnite în rândul copiilor, reprezintă o preocupare frecventă. Dar ce sunt, de fapt, aceste leziuni și de ce sunt denumite „dulci”? Din perspectivă medicală, acestea sunt cunoscute sub numele de Impetigo.

Psoriazis: Cum poate contribui alimentația la ameliorarea simptomelor

Psoriazisul este o afecțiune în care sistemul imunitar atacă greșit țesuturile normale din corp, cauzând umflături și o creștere rapidă a celulelor pielii. Această creștere excesivă a celulelor poate duce la formarea de pete roșii și mâncărime pe piele, în special pe coate, genunchi, scalp, spate, față, palme și picioare.

Riscurile expunerii alunițelor la soare și importanța monitorizării lor regulate

Expunerea alunițelor la soare poate implica riscuri pentru sănătatea pielii. Alunițele sunt formațiuni obișnuite ale pielii, rezultate din grupuri de celule pigmentare numite melanocite. 

Cele mai frecvente tipuri de dureri de cap: Cauze, simptome și abordări de tratament

Durerile de cap se numără printre cele mai frecvente motive pentru consultarea unui medic sau pentru a lipsi de la serviciu sau de la școală.

La Inceput