Maladii

Psoriazis: Cum poate contribui alimentația la ameliorarea simptomelor

Psoriazisul este o afecțiune în care sistemul imunitar atacă greșit țesuturile normale din corp, cauzând umflături și o creștere rapidă a celulelor pielii. Această creștere excesivă a celulelor poate duce la formarea de pete roșii și mâncărime pe piele, în special pe coate, genunchi, scalp, spate, față, palme și picioare.

Riscurile expunerii alunițelor la soare și importanța monitorizării lor regulate

Expunerea alunițelor la soare poate implica riscuri pentru sănătatea pielii. Alunițele sunt formațiuni obișnuite ale pielii, rezultate din grupuri de celule pigmentare numite melanocite. 

Cele mai frecvente tipuri de dureri de cap: Cauze, simptome și abordări de tratament

Durerile de cap se numără printre cele mai frecvente motive pentru consultarea unui medic sau pentru a lipsi de la serviciu sau de la școală.

Pierderea vederii: tipuri, simptome și perspective terapeutice

Pierderea vederii se referă la pierderea completă sau parțială a vederii. În funcție de cauză, aceasta poate apărea brusc sau treptat, în timp, și la unul sau la ambii ochi. Unele tipuri de pierdere a vederii sunt temporare sau reversibile.

Gingivita: Cauze, simptome și opțiuni de tratament

Gingivita apare de obicei ca rezultat al unei infecții bacteriene, generată de acumularea excesivă de placa bacteriană. Există și alte cauze posibile, cum ar fi infecțiile virale sau fungice, iar tratamentul variază în funcție de severitatea afecțiunii. Gingivita reprezintă o inflamație a gingiilor care, în mod obișnuit, este cauzată de o infecție bacteriană. Dacă nu este tratată corespunzător, aceasta poate evolua într-o infecție mai severă, denumită parodontită.

Sănătatea orală a persoanelor cu diabet

Ce este hernia ombilicală: Cauze, simptome, tratament

Necroza pancreatică: Cauze, simptome,tratament

Necroza pancreatită este o afecțiune în care părți ale pancreasului mor și se pot infecta. Este o complicație a pancreatitei acute.

De ce ne dor urechile în timpul zborului cu avionul. Ce soluții avem

Barotita medie apare atunci când presiunea aerului din urechea mijlocie și presiunea aerului din mediul înconjurător nu sunt în echilibru. Acestea împiedică timpanul să vibreze în regim normal.Este posibil să aveți dureri de urechi atunci când vă aflați într-un avion care decolează sau aterizează.

Tetanos. Cum se manifestă bacteria și cum poate fi prevenită?

 

La Inceput