Frumusețe

Suplimentele de colagen – beneficii reale sau doar marketing? Ce spune știința

Colagenul este o proteină-componentă a țesutului conjunctiv din organism, adică a celui care menține corpul drept o unitate integră. Cel mai frecvent ea poate fi găsită în tendoane și în piele și reprezintă aproximativ 30% din cantitatea totală de proteine. Datorită acestor caracteristici, se consideră că un aport suplimentar de colagen ar putea contribui la îmbunătățirea calității pielii, prevenirea proceselor de îmbătrânire, ba chiar tratamentul patologiilor osoase și a celor articulare.

Cum se schimbă greutatea femeii pe parcursul vieții și cum poți preveni acumularea kilogramelor

Greutatea ta se schimbă în mod natural odată ce înaintezi în vârstă. S-ar putea întâmpla să experimentezi fluctuații ale greutății, chiar dacă te alimentezi echilibrat și faci exerciții fizice. De asemenea, s-ar putea să experimentezi kilograme în plus și în minus pe parcursul unui ciclu menstrual. Află în continuare cum și de ce se schimbă greutatea femeilor pe parcursul vieții, care ar fi limita admisibilă de adaos și cum să previi acumularea exagerată a acesteia pe parcursul vieții.

Ochelarii de soare – gri, galbeni, verzi, bruni ori roșii. Ce culoare ar trebui să alegi pentru condus, protecție de soare, apă sau zăpadă

Odată ce soarele a devenit mai agresiv, iar numărul zilelor însorite s-a mărit, apare necesitatea purtării ochelarilor de protecție solară. Însă între prețurile aparent accesibile și ochelarii de soare care se vând la fiecare colț se ascunde un pericol foarte mare pentru ochii tăi. Deși nu este perceput imediat, acesta se poate dezvolta în timp, aducându-ți mai multe bătăi de cap. Află în continuare ce riști dacă alegi să cumperi ochelari de soare ieftini și necalitativi și cum să îi găsești pe cei mai potriviți, care te vor proteja de razele solare agresive.

FOTO: De ce grăsimea de pe burtă are diferite forme și cum să scapi de ea

Dacă te-ai confruntat cândva cu depunerea grăsimii pe burtă, probabil te-ai întrebat de ce aceasta poate avea diferite forme și de ce factori depinde acest proces. Este bine să știi că studiindu-ți forma burții poți afla exact de ce apare ea și să faci schimbarea exactă de care ai nevoie. Deși în majoritatea cazurilor de vină este stilul de viață, uneori este nevoie să faci și alte schimbări. Află în continuare care sunt cele mai frecvente forme ale burții, de ce grăsimea se depune anume în acest mod și cum poți scăpa de ea.

Cum să previi și să lupți cu acneea provocată de măștile de protecție individuală

Odată cu declararea pandemiei COVID-19, pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, a apărut necesitatea purtării măștilor de protecție individuală. De mai bine de un an acestea fac parte din rutina noastră zilnică. Fiind obligați să o purtăm pretutindeni, s-ar putea să ne confruntăm cu acneea, una din complicațiile acesteia. Dacă ai descoperit-o și tu pe fața ta, află că nu ești singurul, iar acneea, iritația și roșeața apare la tot mai multe persoane. Află în continuare de ce apare aceasta, dar și cum poate fi prevenită și tratată corespunzător.

Cum să ai grijă de pielea ta primăvara. Ce fel de creme să alegi, în funcție de ten

Începutul primăverii aduce cu sine mai mult soare, un nivel mai înalt de umiditate și temperaturi în creștere, care sunt pentru fiecare dintre noi ca o gură de aer curat. Pielea noastră îndrăgește, asemeni nouă, aceste schimbări, dar are nevoie de mai mult timp pentru a se adapta. Pe lângă aceasta, iarna ne lasă, în majoritatea cazurilor, cu o piele uscată, care pe lângă hidratare are nevoie și de exfoliere. Este cazul să îți schimbi și cremele pe care le-ai utilizat în timpul rece și să adaugi mai multă protecție solară.

Sfaturi utile pentru cei care se pregătesc să meargă la solar: ce să faci și ce să nu faci, atunci când decizi să-l frecventezi

Solarul sau camera special amenajată, verticală sau orizontală, care emite raze ultraviolete pentru a bronza pielea, este astăzi un subiect destul de controversat. În timp ce oamenii de știință avertizează că razele ultraviolete pot pătrunde mai adânc în piele decât cele solare și pot spori riscul apariției cancerului, precum și îmbătrâni pielea, unii preferă totuși să îl frecventeze, atunci când nu există posibilitatea obținerii unui bronz natural, pe malul litoralului. În cazul în care faci parte din cea de a doua categorie, ți-am pregătit în continuare un șir de sfaturi care te vor ajuta să faci aceste vizite mai inofensive.

Frumusețea pielii din jurul ochilor: este utilă aplicarea castraveților sau nu

Feliile de castravete aplicate în zona ochilor sunt asociate frecvent cu relaxarea și frumusețea. De obicei acestea sunt aplicate direct pe pleoapele închise pentru a reduce inflamația și a scăpa de cearcănele de sub ochi. De asemenea, sucul, extractul din semințe sau apa de castravete pot fi ingrediente ale diferitor produse cosmetice, precum cremele hidratante, loțiunile sau gelurile pentru ochi. Află în continuare cât de util este castravetele sau produsele acestuia pentru pielea feței, dar în special pentru zona din jurul ochilor.

Stresul – îngrașă sau slăbește, ce spune știința

Stresul poate afecta sănătatea fizică și mintală a unei persoane și implică un șir de modificări comportamentale. În unele cazuri stresul poate determina și modificări în greutatea persoanei care îl experimentează. Află în continuare ce modificări în greutatea corporală poate produce stresul, care este mecanismul exact al acestor schimbări, cum să reduci acest fenomen și când este cazul să te adresezi la medic.

Cum îmbătrânește fața și de ce pielea nu este singura structură, care se schimbă cu vârsta

Vorbind despre procesul de îmbătrânire al feței ne gândim adesea la piele, la apariția ridurilor și căutăm modalități de a soluționa doar această problemă.  Însă, în procesul de menținere și de reîmprospătare a aspectului feței este important să luăm în considerare că nu doar pielea se schimbă, ci și alte structuri ale acesteia – inclusiv oasele, cartilajele, mușchii și grăsimea de sub piele. Află în continuare care este mecanismul exact al îmbătrânirii feței și cum se schimbă aceasta în timp.

La Inceput