De ce unele persoane sunt slabe, chiar dacă mănâncă orice

Cu toții avem în cercul nostru social persoane slabe care par să poată mânca tot ce vor și să nu adauge niciodată în greutate. Deși există o mulțime de opinii despre motivul pentru care exact persoanele slabe sunt slabe, Dr. Zachary Evans, un om de știință în domeniul biologiei umane a oferit pentru Healthguardian.life un răspuns clar și o soluție infailibilă pentru a aborda excesul de greutate și a deveni mai slab și mai sănătos în siguranță - cu o știință în spate.

Ce anume îi face pe oamenii slabi în mod natural să fie subțiri?

Dr. Zachary Evans: În calitate de medic și om de știință, văd o mulțime de conflicte cu privire la obiceiurile alimentare ale persoanelor slabe. Presupunem că aceștia mănâncă sănătos în majoritatea zilelor sau că sunt foarte activi. Cu toate acestea, este adesea o concepție greșită. Persoanele slabe sunt slabe nu neapărat pentru că mănâncă mai puțin, iar persoanele supraponderale au exces de greutate nu neapărat pentru că mănâncă prea mult.

Prietenii noștri slabi comandă mâncare la pachet, beau băuturi zaharoase și nu ezită să bea puțin vin sau bere când ajung acasă de la serviciu în fiecare zi. La fel ca toți ceilalți!

 

Deci, cum reușesc să rămână slabi?

Răspuns 1: Prietenii noștri slabi consumă uneori mai puține calorii pe parcursul zilei. Ei vor mânca pizza la prânz, dar vor sări peste cină, de exemplu.

S-ar putea, de asemenea, să fie mai activi, nu neapărat mergând zilnic la sală, ci mergând mai mult pe jos, fiind agitați, parcând mașina mai departe de magazine, dar este vorba doar de un număr mic dintre ei.

Răspuns 2: Poate părea dificil, dar aveți răbdare dacă vă luptați să slăbiți! Persoanele slabe au o enzimă activă care reglează metabolismul și care adesea nu este activată (deși există modalități de a o „porni”) la persoanele supraponderale și obeze. Se numește AMPK (5′ AMP-activated protein kinase), un senzor de energie din corpul nostru. Dacă este activată, această enzimă stimulează metabolismul, îmbunătățește sensibilitatea la insulină, scade inflamația și îmbunătățește performanța musculară.

AMPK este, de asemenea, implicată în mai multe căi de longevitate și poate promova îmbătrânirea sănătoasă.

Datorită  AMPK, persoanele slabe au un metabolism mai rapid, un răspuns la motivul pentru care mănâncă ceea ce mănâncă și sunt în continuare slabe, dar alții mănâncă același lucru și se trezesc cu 2 kilograme mai grei a doua zi.

Dacă doriți un metabolism mai rapid, să pierdeți kilograme și să vă îmbunătățiți sănătatea, fiți foarte atenți la următoarea parte pentru a afla cum puteți să vă activați AMPK-ul.

AMPK apare ca fiind una dintre cele mai promițătoare ținte pentru prevenirea și tratarea bolilor cronice majore, cum ar fi obezitatea, inflamația și diabetul.  Vestea bună este că orice persoană îl poate activa, îmbunătățind astfel metabolismul, ceea ce poate însemna că mâncați aceeași cantitate de alimente, dar slăbiți!

Iată cele 3 moduri obișnuite de a activa un AMPK (folosiți cel puțin una dintre metodele de mai jos pentru a-l activa!)

Metoda nr. 1 Exerciții fizice de intensitate ridicată

Acesta include alergarea, mersul în viteză, urcatul scărilor, săritul coardei și multe altele. Deși pentru un începător, este întotdeauna mai sigur să se antreneze cu un antrenor și să înceapă într-un ritm mai lent pentru a evita rănirea.

Din păcate, antrenamentul de intensitate ridicată nu este imediat posibil pentru toată lumea, mai ales dacă se luptă deja cu kilogramele în plus.

Metoda nr. 2 Băi cu gheață

S-a demonstrat că băile de gheață activează AMPK în testele cu rozătoare. Nu s-au făcut încă studii pe oameni, dar având în vedere cât de asemănător reacționăm la stimuli, acest lucru ar putea avea același efect și asupra oamenilor.

Metoda nr. 3 Postul intermitent ghidat (nu o dietă de înfometare!)

Nu pot exprima acest lucru suficient. Am văzut mulți oameni care au eșuat în călătoriile lor de post intermitent pentru că se limitează la minimum, crezând că ar trebui să moară de foame pentru a obține rezultate.

Pentru a activa AMPK prin postul intermitent, o persoană nu ar trebui niciodată să scadă drastic cantitatea de alimente. În schimb, ar trebui să urmeze o abordare personalizată a postului. De asemenea, se elimină grijile precum urmărirea, căutarea de rețete sănătoase, calculul și multe altele.

Pacienții mei îmi cer adesea să creez programe de post pentru ei, ceea ce fac uneori. În comunitatea științifică, ne place să spunem că AMPK, prin postul intermitent, este un gardian al metabolismului și un accelerator al pierderii în greutate. Imaginați-vă că mâncați aceeași cantitate de alimente, dar pierdeți în greutate!

 

Sursa foto: 
pexels
Sursa: 

healthguardian.life

La Inceput