7 diete periculoase pe care trebuie să le evitați

Da, există o listă cu cele mai periculoase diete. Ce înseamnă „periculos”? Atunci când femeile se dezic în totalitate de unii nutrienți în disperarea de a slăbi sau, mai rău, devin dependente de anumite vicii. Rezultatul este devastator pentru sănătate. Acestea se mai numesc diete fanatice. Deci, iată o listă cu diete pe care ar trebui să nu le încercați:

Dieta „gurii de aer”

Despre ce e vorba? Adepții acestei diete cred că nu au nevoie să consume alimente sau băuturi, deoarece pot supraviețui cu … aer și lumina soarelui. Există numeroase celebrități care au susținut această dietă. Argumentul lor e că trebuie să iei o „gură de aer” atunci când ți-e foame.

Verdictul British Dietetic Association : pierderea în greutate  pentru cineva care ar încerca această dietă este garantată. Dar, s-a demonstrat în repetate rânduri că înfometarea nu este cea mai bună soluție. În plus, riscați să vă confruntați cu o deshidratare puternică, cu malnutriție și există chiar risc de deces.

2.Dieta de schimbare a echilibrului hormonal

Această dietă presupune selectarea cu atenție a alimentelor pentru a schimba echilibrul hormonal al organismului și astfel de a reduce grăsime în anumite zone. După cum și era de așteptat, această dietă își are fanii săi printre celebrități.

Verdictul British Dietetic Association  : Dieta se bazează prea mult pe suplimente și pe pseudoștiință, precum că hormonii sunt implicați în metabolismul grăsimilor.

3. Dieta fără gluten

Această dietă presupune reducerea la zero a glutenului. Glutenul se găsește în special în grâu, dar și în secară, orz, și în mai mică măsură în ovăz. Este, de fapt, proteina din aceste cereale, care hrănește embrionii plantei în timpul germinării. Glutenul nu este neapărat rău, dar unii oameni au intoleranță la această proteină, ceea ce înseamnă că organismele lor produc un răspuns imun anormal în timpul digestiei acestor produse. Cea mai cunoscută este boala celiacă, care afectează aproximativ 1 din 100 de persoane. Când o persoană cu celiachee consumă gluten, se declanșează un răspuns imun care dăunează intestinelor, împiedicându-le să absoarbă substanțe nutritive vitale. Glutenul se găsește în bere, pâine, paste, prăjituri și plăcinte. Este, de asemenea găsit în cereale, chips-uri, crutoane, prăjituri și carne procesată.

Claire Canty, senior Brand Manager la Weetabix, o companie care a realizat anul trecut o cercetare în privința dietei fără gluten, spune că cercetarea scoate în evidență concepții greșite despre grâul integral și despre decizia greșită de a-l evita. Un alt element important este că produsele fără gluten conțin, de fapt, cantități mai mari de aditivi, grăsimi saturate și zahăr, plus că costă foarte mult. De aceea sunt îndemnați să cumpere aceste produse, pentru un venit mai mare.

5. Dieta Dukan

Dieta Dukan este, probabil, una dintre cele mai controversate. Aceasta se bazează pe un consum ridicat de proteine. Nu doar celebrități, dar și femei de toate vârstele, indiferent de statutul social, au încercat această dietă.

Nu doar British Dietetic Association și-a expun poziția negativă referitor la această dietă, dar și numeroși specialiști în nutriție. Motivele sunt multe – privează organismul de macronutrienți, încetinește metabolismul, deshidratează puternic. Cei care au încercat-o au observat cu siguranță urina închisă la culoare, mirosul foarte neplăcut al respirației și al transpirației, problemele de constipație. Cauza este tocmai consumul prea mult crescut și limitat la proteine.

6. Dieta cu alimente pentru copii

Despre ce e vorba? Micul dejun și prânzul sunt înlocuite de mâncăruri din borcane mici de piure și mese de seară extrem de scăzute în calorii. Este bine că oamenii învață astfel să consume porții mici de mâncare, însă efortul este prea mare. Specialiștii în nutriție spun că puteți cu același succes să consumați mai multe fructe și legume, care pot fi gătite într-o varietate extrem de mare. Va fi mai ieftin și cu siguranță mai delicios.

7. Dieta pe bază de țigări

Este una dintre cele mai periculoase metode a slăbi care putea fi inventată vreodată. S-a crezut mult timp că țigările, care nu au deloc calorii, ar putea ajuta la pierderea în greutate, din cauza nicotinei. În realitate nu veți reuși nimic altceva decât să vă îmbolnăviți foarte grav, deoarece fumatul cauzează boli de inimă și de plămâni și nu are nimic cu pierderea în greutate. Nu începeți niciodată un viciu pentru a slăbi, atenționează nutriționiștii!

 

Sursa foto: 
vice.com
La Inceput