Sarcina la 13 săptămâni - copilul tău poate lăsa amprente digitale

Burtica poate fi destul de mare acum, cu toate acestea copilul este încă mic, la fel ca o păstaie de mazăre.

 În pofida proporțiilor mici ale copilului tău, dacă ai putea sa te uiți în interiorul uterului ai vedea un om pe deplin format. El chiar poate lăsa amprente digitale unice acum.

Simptomele sarcinii la 13 săptămâni

La 13 săptămâni de sarcină, treci în al doilea trimestru de sarcină. Asta e o veste bună. E timpul să observi că simptomele de la începutul sarcinii, cum ar fi greața de dimineață, dispar cu încetul. Vei observa, de asemenea, că ți se întoarce apetitul sexual, te simți mai puțin epuizată, iar nivelul de energie crește.

Este perfect sigur să faci sex, atâta timp cât sarcina progresează în mod normal. Unele femei se vor simți mai sexy ca niciodată în al doilea trimestru.

Pe măsură ce începeți să vă simțiți tot mai bine e perfect normal să vă faceți griji dacă totul ar trebui să fie anume așa sau altfel. Totuși, unele senzații neplăcute precum oboseala sunt ca un memento de zi cu zi, iar dispariția lor poate fi mai degrabă alarmant decât liniștitor.

Ce trebuie să știți

Dacă uiți repede să știi că nu trebuie să te alarmezi. E ceva normal, întrucât creierul tău poate suferi unele modificări în timpul sarcinii, ceea ce ar putea afecta memoria și puterea de concentrare pe termen scurt. E bine să rămâi activă atunci când ești însărcinată, dar asigură-te că știi când și de ce fel de exerciții ai nevoie.

Infecțiile, precum hepatita sau HIV necesită o îngrijire specială în timpul sarcinii. 

 

Cuvinte cheie: 
Sursa foto: 
skinnymom.com
La Inceput