6 sfaturi anti-îmbătrânire care vă vor transforma rutina de frumusețe

Nu știți cum să opriți timpul, dar să arătați mai tinere este posibil, dacă respectați pașii corecți în raport cu pielea și organismul vostru. Iată câteva sfaturi esențiale pentru a avea o rutină de îngrijire a pielii ideală.

Spălați-vă cu un demachiant delicat

Curățarea este importantă pentru îndepărtarea oricărui produs sau a machiajului pe care l-ați aplicat în timpul zilei, precum și a uleiurilor naturale de pe piele, a poluanților și a bacteriilor acumulate. De asemenea, asta înseamnă că produsele de îngrijire a pielii vor putea intra în piele și vor funcționa mai eficient.

Utilizați un produs de curățare delicat pentru a vă păstra bariera de protecție a pielii și pentru a vă menține rezistența la deshidratare și deteriorare. Produsele de curățare cu un pH ridicat ca săpunurile naturale sunt foarte dure și vă pot lăsa pielea vulnerabilă la iritații și infecții. Demachiantele cu un pH scăzut au ca scop menținerea echilibrului optim al pielii.

Un alt ingredient care trebuie evitat este laurilsulfatul de sodiu, deoarece este foarte aspru. De asemenea, nu este nevoie să cumpărați produse de curățat cu ingrediente active, deoarece ele nu se află pe piele prea mult timp. Aceste ingrediente active sunt mult mai utile în etapele ulterioare, cum ar fi atunci când aplicați un ser.

Aveți nevoie de un tonic

Aceste produse au fost dezvoltate pentru a restabili pH-ul scăzut al pielii după spălarea cu un produs de curățare cu un pH ridicat. Dacă utilizați un demachiant cu un pH scăzut, atunci utilizarea tonicului nu este necesară.

Utilizați un exfoliant fizic sau chimic

Pe măsură ce îmbătrâniți, pielea începe să se restabilească mult mai încet. Celulele moarte ale pielii nu sunt înlocuite cu celule noi la fel de repede, ceea ce înseamnă că pielea dumneavoastră începe să fie neuniformă și poate chiar să se crape. Exfoliații sunt o modalitate excelentă de a vă ajuta să îndepărtați celulele moarte de pe piele.

Există două categorii principale de exfolianți: fizici și chimici. Cel mai bine este să evitați exfolianții fizici, pentru că vă fac pielea mai sensibilă. În schimb, alegeți un burete care poate face față nevoilor dumneavoastră.

Exfolierea chimică dizolvă treptat legăturile dintre celulele pielii și le permite să se detașeze. Sunt, de asemenea, potrivite pentru pielea de orice vârstă. Cele mai bune exfoliante sunt acizii alfa-hidroxi (AHA), cum ar fi acidul glicolic și acidul lactic.

Nu contați pe serurile tale anti-îmbătrânire

În general, serurile conțin o concentrație mai mare de ingrediente active decât un hidratant obișnuit. Cele mai bune ingrediente anti-îmbătrânire care trebuie luate în considerare sunt derivații de vitamina A cunoscuți sub numele de retinoizi (retinol, tretinoin și tazaroten) și vitamina C (acid L-ascorbic și ascorbil fosfat de magneziu). Pe lângă creșterea colagenului în piele, ele acționează și ca antioxidanți pentru a absorbi stresul oxidativ biologic și de mediu care se acumulează și cauzează îmbătrânirea.

Hidratează, hidratează și iar hidratează

Odată cu vârsta pielea produce și mai puțin sebum. Aceasta înseamnă mai puține riscuri să dezvoltați acnee, dar și că pielea se va usca mai ușor. Unul dintre motivele de bază pentru apariția liniilor fine este hidratarea necorespunzătoare a pielii. Din fericire, această problemă se rezolvă ușor cu un hidratant bun. Căutați un hidratant care conține glicerină și acid hialuronic.

Aplicați întotdeauna o cremă cu protecție solară

Protecția solară este o modalitate sigură de a vă păstra pielea cât se poate de tânără. Soarele este responsabil pentru foarte multe dintre semnele vizibile de îmbătrânire ale pielii dumneavoastră.

Razele UV ale soarelui pot provoca îmbătrânirea prin ruperea colagenului, provocând astfel anomalii ale elastinei și riduri. Deci, utilizați o cremă cu protecție solară și nu doar pentru plajă, ci în fiecare zi. Aplicarea zilnică a unui agent de protecție solară SPF 30 cu spectru larg poate să estompeze petele apărute odată cu vârsta și să îmbunătățească textura pielii.

Puteți să vă protejați pielea de soare și în alte moduri. Purtarea îmbrăcămintei de protecție, cum ar fi cămăși cu mâneci lungi, pălării și ochelari de soare și evitați soarele în orele amiezii, când este foarte puternic.

Protejați-vă pielea de traume

Una dintre cauzele principale din care apar ridurile se datorează deteriorării pielii și, din moment ce pielea este mai fragilă, trauma poate avea efecte mai mari. Deși nu există prea multe dovezi cu privire la impactul aplicării produselor de îngrijire a pielii, studiile au constatat că apăsarea feței împotriva unei perne pe măsură ce dormi poate provoca „riduri de somn” permanente.

Deci, este bine să evitați mișcările puternice de frecare în timp ce vă spălați fața și aplicați produsele de îngrijire a pielii.

Aveți grijă și de restul corpului

În afară de ten, zonele cheie care expun vârsta sunt gâtul, pieptul și mâinile. Asigurați-vă că nu neglijați aceste zone. Păstrați-le acoperite de soare și nimeni nu vă va ști vreodată vârsta adevărată.

Sursa foto: 
Glamour.ro
La Inceput