Peria pentru păr – cum o alegi pe cea potrivită. Sfaturi și trucuri utile

Vorbind despre aspectul exterior, femeile au tendința să investească mai mulți bani, timp și efort în produsele cosmetice și machiaj și mai puțin – în sănătatea părului, în special în periile pentru îngrijirea și aranjarea lui. Faptul este accentuat de diversitatea foarte mare a periilor pe care le găsim pe piață și confuzia generată la alegerea acestora. Iată de ce ți-am pregătit în continuare o descriere a produselor, scopul acestora și câteva sfaturi cum să îți alegi o perie potrivită pentru părul tău.

O perie bună, aleasă corespunzător este cheia unui păr îngrijit. Deși pare o sarcină simplă, de fapt nu e – alegerea unei perii potrivite poate lua timp și efort. În plus, așa cum pensulele pentru machiaj au utilitate diferită, nu te poți rezuma la o singură perie pentru păr, deoarece scopul fiecăreia este total diferit.

Peria de păr PADDLE

Este peria dreptunghiulară, care stimulează circularea sângelui spre scalp. Datorită suprafeței aplatisate și a formei dreptunghiulare asigură mișcări moi, ajutând la descâlcirea firelor de păr fără a modifica tiparul părului – fie acesta creț sau ondulat.

Reține! Perii pot fi confecționați din diferite materiale. Pentru părul gros și voluminos alege perii mai rezistenți precum naylonul sau alt material sintetic care poate trece perfect prin părul cu o asemenea textură.

Potrivită pentru: păr de lungime medie sau lung, pentru descâlcirea firelor rebele.

Peria ROUND

Cu ajutorul unei perii rotunde și un pic de practică, alături de o forță și rezistență a mâinilor, îți poți aranja părul ca în salon, fiind acasă. De obicei, perii acesteia sunt inserați pe o tijă rotundă groasă din metal, special concepută pentru a se încălzi sub influența căldurii unui uscător de păr, drept rezultat obținându-se efectul de stilizare dorit.

Acest tip de perii sunt ideale pentru crearea volumului și a ondulațiilor în timp ce îți usuci părul. Periile de dimensiuni mici creează bucle mai strânse, iar cele cu tije mai groase și mai lungi – îndreaptă părul sau creează valuri mai subtile.

Reține! Dacă ai părul subțire și fin, nu alege o perie cu tijă metalică sau ionică, deoarece aceasta poate cauza daune severe firelor și așa slăbite. În schimb, optează pentru o perie rotundă cu tijă combinată sau din materiale naturale.

Potrivită pentru: toate tipurile și lungimile de păr, în funcție de materialele din care este confecționată.

Perie teasing

Acest tip de perie este destinată pentru un plus de volum, ridicarea firelor de la rădăcini și crearea iluziei de plinătate. În așa fel vei obține o bază fermă la rădăcini, în special în cazul extensiei de păr. Drept bonus, ai un mâner comod, care poate fi utilizat pentru a secționa perfect părul.

Reține! Nu utiliza această perie prea des, deoarece are perii foarte duri, ceea ce poate dăuna părului tău. Evită această perie dacă ai părul foarte fin sau fragil.

Potrivită pentru: părul lipsit de volum, dar cu fire mai groase și puternice.

Pieptene danturat

Acest tip de pieptene este ideal pentru a pieptăna părul umed și a-l apăra de deteriorare, pentru că în această stare el este foarte vulnerabil. De asemenea, acest pieptene este potrivit pentru a distribui pe lungimea părului o soluție de tratament – fie ulei, mască sau balsam. Dacă trebuie să lăsați soluția pe noapte, utilizați pieptenele, cu mișcări de jos în sus pe scalp și strângeți părul în vârful capului pentru a evita părul încâlcit dimineața.

Potrivit pentru: toate tipurile și lungimile de păr, pentru pieptănarea firelor ude sau pentru distribuirea tratamentului de păr.

Tangle teezer

Părul este cu mult mai vulnerabil și mai delicat atunci când este umed. Iată de ce ai nevoie de o perie care l-ar descâci și aranja fără a-i dăuna. Peria teezer se potrivește de minune în acest caz, datorită perilor drepți, fermi și rari. În plus, acest tip de perie poate adăuga volum unui păr uscat și fin.

Potrivită pentru: toate tipurile de păr, pentru descâlcirea firelor umede sau a părului uscat și fin.

Pieptene RATTAIL

Acest tip de pieptene, cu o codiță lungă și îngustă este ideal pentru a împărți părul în secțiuni fixe fie pentru a-l vopsi, împleti sau ondula.

Potrivit pentru: împărțirea părului în secțiuni fixe – indiferent de tipul acestuia și de lungime.

Pieptenele BRISTLE – synthetic, natural sau mixed

Acest tip de perie este destinat pentru îngrijirea delicată a părului uscat, fără a traumatiza firele subțiri și sensibile. De asemenea, această perie se potrivește ideal pentru a distribui uleiurile în păr, dar și pentru perierea înainte de somn, fără atingerea rădăcinilor de păr.

Potrivită pentru: părul uscat și fin, dar și pentru distribuția uleiurilor pe lungimea părului.

Perie VENTED

Această perie este ideală pentru uscarea rapidă a părului, atunci când timpul te presează. Perii rari și spațiile libere de pe partea opusă a periei ajută aerului fierbinte să usuce mai rapid părul. Pentru aceasta, mânuiește uscătorul de păr cu o mână, iar cu alta piaptănă părul de la rădăcini spre vârfuri. În așa fel problema se va rezolva foarte rapid.

Potrivită pentru: uscarea rapidă a oricărui tip de păr

Periile din lemn LOOP

Dacă porți extensie de păr, o asemenea perie este un lucru absolut necesar. Perii cu un orificiu la mijloc ajută la pieptănarea fină a părului, fără a elimina firele din extensie.

Potrivită pentru: perierea firelor de păr din extensie.

Alegerea unei perii potrivite e dificilă, dar necesară. Uneori e necesar să încerci mai multe perii până o vei găsi pe cea potrivită.

Sănătate să aveți!

Sursa foto: 
lorealparisusa.com, estetica.store.ro, emag.ro
Sursa: 

luxyhair.com, wikihow.com

La Inceput