Igiena intimă la bărbați. Cele mai importante lucruri de știut

În cazul bărbaților, spălarea zonei genitale nu implică atât de multe aspecte sensibile ca și la femei și se rezumă la spălarea cu apă și săpun. Diferența „manevrelor” depinde dacă penisul este circumcis sau nu.

Bărbații cu penisul circumcis trebuie să țină seama de faptul că sub prepuț (pielea care acoperă capul penisului) este locul unde se adună smegma – o substanță formată în principal din sebum și celule moarte ale pielii, de culoare albă. Smegma trebuie spălată pentru a evita posibile infecții în cazul în care aceasta se acumulează timp îndelungat. Se decalotează penisul (pielea se dă înapoi) și se spală glandul (capul penisului) și corona (zona cea mai proeminentă a capului penisului) și porțiunea de prepuț care, în mod normal, este ascunsă.

Urmează scrotul – „punga” de piele în care sunt testiculele, zona perineală și apoi anusul. Săpunul trebuie să fie blând – nu folosiți săpunuri pentru rufe, parfumate sau spray-uri.

O idee bună este ca în momentul urinării se să decaloteze penisul – în acest fel veți evita ca picăturile de urină să rămână sub prepuț. Dacă veți tampona apoi deschiderea uretrei (pe unde se elimină urina) cu un șervețel de unică folosință sau hârtie igienică, va fi de-a dreptul perfect.

IMPORTANT: Nu forțați decalotarea. Dacă decalotarea este dificilă, trebuie să mergeți la medicul de familie. Există anumite soluții de specialitate, care ar putea rezolva problema, fără să vă mai reveniți la acest subiect.

 

 

Cuvinte cheie: 
Sursa foto: 
pinterest.com
La Inceput