Medicii atenționează! Trebuie să aruncăm imediat buretele din baie

Dușul este o procedură care relaxează, împrospătează, te face să simți că totul este bine în lume sau cel puțin la tine personal. Senzația că esti curat este incomparabilă! În funcție însă de ce utilizați pentru curățarea pielii se poate întâmpla să nu ieșiți chiar curat din baie. Dimpotrivă, dacă folosiți buretele de baie obișnuit din nailon, va murdăriți și mai mult. Mult mai mult. Asta, deoarece învelișul umed al acestora este un mediu foarte prielnic pentru bacterii, care pot face pielea să arate urât și neîngrijit, pot agrava acneea sau chiar infecta rănile.

Bacteriile sunt pretutindeni și noi nu putem să le distrugem pe toate sau să ne ferim în totalitate de ele. Dar, fiecare dintre noi se poate asigura că casa în care locuiește este un pic mai curată. Acest lucru va contribui la o sănătate mai bună, un aer mai curat și în general la un mediu mai satisfăcător din punct de vedere igienic.Nu vă faceți griji în privința funcțiilor mecanice pe care le îndeplinea vechiul burete de baie, acestea pot fi înlocuite într-un mod mai eficient și mai sănătos.

Buretele este foarte popular, nu doar pentru că arată destul de simpatic, dar mai lucrează și foarte bine împreună cu săpunul. Sunt o varietate de culori care se pot asorta cu preferințele individuale ale fiecăruia. Dermatologii atenționează însă că acesta nu este atât de inocent precum pare. Medicul dermatolog, Mattew Knight afirmă că burete obișnuit mai mult dăunează decât folosește. După utilizare, celulele moarte ale pielii care au fost îndepărtate rămân prinse în straturile de nailon. Dacă lăsăm buretele utilizat în baie, acesta devine un habitat perfect pentru ciuperci microscopice, mucegai și bacterii responsabile pentru conjuctivită și alte procese inflamatorii ale pielii, în doar câteva ore. Astfel, când utilizezi repetat acest burete aplici pe piele un întreg ecosistem de vietăți microscopice.

Sună destul de neplăcut, dar sunt și alte obțiuni de îndeplinire a igienei corporale. Cum ar fi optarea pentru un burete natural de tip lufa. Buretele lufa de asemenea are capacitatea de a depozita microorganisme și celule moarte, dar într-o cantitate mai mic. Datorită texturii sale poroase sunt mult mai ușor de clătit. În plus, dacă după duș scoateți buretele afară, într-un loc uscat și bine ventilat, acesta devine perfect pentru reutilizare. Schimbarea buretelui natural lufa se face o dată în lună.

O alternativă bună mai este și buretele de mare. La fel ca și lufa este de origine naturală, nu are adaosuri de substanțe chimice și materiale sintetice. Enzimele din structura naturală a acestui tip de burete au proprietatea de a preveni acumulările de bacterii, dar trebuie îngrijite corespunzător.

O metodă de curățare a buretelor, este amplasarea lor pentru câteva minute în cuptorul cu microunde.

Dacă ideia de utilizare a buretelor în general vi se pare nu una tocmai potrivită, puteți reveni la o metodă cunoscută încă din vechime - utilizarea cârpelor de curățare, pe care le spălați, uscați și călcați după fiecare utilizare. Sunt potrivite cele din stofă de bumbac, cu o textură asemănătoare prosoapelor. Dacă sunteți inventivi, le puteți personaliza după bunul plac și imaginație.

În fine, dacă nici ideea de cârpe nu vă place, puteți utiliza produse de baie cu proprietăți exfoliative. Dar nu se recomandă scrub-urile foarte agresive, pentru că pot irita pielea sensibilă. Faceți duș cu plăcere și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a celor dragi!

Cuvinte cheie: 
Sursa foto: 
farm4.static.flickr.com
Sursa: 

littlethings.com

La Inceput