Călătoria cu taxi – cum să te protejezi de infectare în timpul călătoriei

În condițiile actualei situații epidemiologice comandarea unui taxi a devenit o necesitate vitală și o modalitate mai sigură de transport. Cu toate acestea, e bine să nu uităm de măsurile de precauție și în acest caz. Urmărește în continuare câteva reguli cum să eviți infectarea și să rămâi în siguranță în timpul călătoriei.

Reguli de distanțare

Urcând în taxi, nu ocupa locul din dreapta șoferului, ci pe cel din dreapta spate. Evită să călătorești cu persoane străine în același autovehicul. În schimb, poți călători pe bancheta din spate cu încă un membru al familiei.

În mașinile mai mari, ce au mai mult spațiu, este admisă prezența a două persoane străine în calitate de pasageri.

Măsuri de protecție individuală

Evită comunicarea inutilă cu șoferul și limitează-te doar la discuția strict necesară – stația terminus și achitarea serviciului. După posibilitate, alege să achiți șoferului fără numerar, cu cardul, contactless.

Încurajează aerisirea automobilului în timpul deplasării – în așa fel posibilitatea infectării se va reduce la maxim. Roagă șoferul să nu pornească ventilatorul pentru climatizare, deoarece acesta funcționează prin recircularea aerului din salon și poate contribui în mod direct la infectare. Se recomandă oprirea completă a acestuia pe parcursul călătoriei.

Deoarece în taxi nu este posibilă păstrarea distanței de 1,5 metri între șofer și pasager, purtarea măștii cu acoperirea completă a nasului și a gurii este obligatorie atât de către șofer, cât și de pasager. Solicită șoferului să respecte această regulă, sau cel puțin să își acopere gura și nasul cu eșarfe sau fulare.

Igienizează-ți mâinile înainte și după ce intri în taxi. Evită să îți atingi nasul, ochii sau gura înainte de a îți trata mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool. Suprafața mânerelor, a banchetelor și a geamurilor pot fi potențiale surse de infectare.

Contribuie prin responsabilitate la diminuarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus!

Sănătate să aveți!

Sursa foto: 
huffpost.com
Sursa: 

plus.ro

 

La Inceput