Autismul. Cele mai frecvente mituri

Autismul a devenit o tulburare la nivel global, însă doctorii nu știu prea multe despre geneza și cauzele acestei maladii. Pentru că există multe întrebări fără răspuns, părinții își pierd speranța și nu mai cred că copiii lor își vor reveni vreodată. Tot din cauza puținelor informații existente s-au format o serie de mituri despre autism, care trebuie combătute.

Autismul este o formă de boală mintală

Realitate: tulburările din spectrul autist sunt considerate un grup de tulburări de dezvoltare și neurologice. Studiile arată că persoanele cu autism au anomalii în structura creierului, precum și la nivelul neurotransmițătorilor, informează.

Autismul este doar o tulburare a creierului

Realitate: Multe persoane diagnosticate cu o formă de autism au, de asemenea, probleme gastro-intestinale, sensibilități alimentare, precum și multe alergii.

Doar băieții au autism

Realitate: Fetele au autism, de asemenea. De fapt, tulburările din spectrul autist apar în toate grupurile etnice, toate mediile economice. Cu toate acestea, există diferențe. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, care monitorizează prevalența cazurilor de autism în anumite comunități și apoi face estimări, a constatat că unul din 68 de copii autiști dezvoltă boala la vârsta de opt ani. Copiii albi sunt mai predispuși cu 30 la sută mai mult să dezvolte autism, decât cei de culoare și cu aproape 50 la sută mai mult decât copiii hispanici.

Autismul este diagnosticat cu un test medical

Realitate: Nu există teste medicale pentru autism, în schimb, medicii și alți specialiști pot evalua comportamentul. În general, testele medicale sunt efectuate în scopul de a identifica sau a exclude posibilele cauze fizice ale simptomelor. Persoanele cu autism evită de obicei contactul vizual, nu răspund la numele lor sau se joacă cu jucării în moduri neobișnuite, repetitive.

Copiii cu autism au dizabilitate intelectuală

Realitate: s-a constatat că 31 la sută au scoruri IQ în limitele dizabilități intelectuale; 23 la sută în intervalul limită; si 46 la sută – mai sus de medie.

Autismul este cauzat de vaccinuri

Realitate: Nimeni nu știe ce cauzează autismul. Pentru majoritatea persoanelor cauzele nu pot fi identificate. National Institutes of Health sugerează că, cel mai probabil există o predispoziție genetică, în timp ce o componentă de mediu este, de asemenea, în joc.

Autismul poate fi vindecat

Realitate: În prezent, nu există niciun tratament pentru tulburările din spectrul autist. Acest lucru nu înseamnă că terapiile de intervenție timpurie nu-și au rostul. Ele pot ajuta la îmbunătățirea considerabilă a stării copiilor. De fapt, studiile recente au demonstrat că unii copii înregistrează un progres destul de semnificativ și reușesc să-și schimbe comportamentul. O persoană cu autism a declarat: „Fiind puțin mai deștept decât copiii de vârsta mea nu mă face să-mi ruinez viața, iar imposibilitatea de a realiza un contact vizual – la fel. De fapt, autismul nu mi-a provocat niciun lucru rău, am fost educat fără dificultăți majore. Eu nu sunt afectat de condiția mea și nici n-am observat ca persoanele pe care le cunosc să sufere din cauza acestui lucru”.

Persoanele cu autism nu vor deveni independente niciodată

Realitate: Autismul nu este o condiție statică și poate produce schimbări pozitive sau negative de-a lungul timpului. Pentru mulți copii, simptomele se ameliorează cu tratamentul și cu vârsta. Cu toate acestea, alții dezvoltă epilepsie și au convulsii. La vârsta adolescenței, persoanele cu autism pot deveni deprimate. În aceste cazuri doctorii sugerează schimbarea tratamentului și adoptarea unor noi abordări. De-a lungul vieții lor, persoanele cu autism vor avea nevoie de suport, dar în cele din urmă mulți sunt capabili să lucreze și chiar să trăiască independent.

 

Sursa foto: 
Adme.ru
La Inceput