Zece plante care întăresc imunitatea

De multe ori suntem tentați să căutăm în farmacii remedii puternice chiar și pentru cele mai simple răceli. Natura însă ne stă la dispoziție, oferindu-ne posibilitatea să alegem din zeci de tipuri de plante, toate cu o puternică capacitate de vindecare. Iată câteva dintre ele:

Zece plante care întăresc imunitatea// Aloe

Sucul de aloe este folosit cu succes în tratarea răcelilor, dar și curățirea organismului de toxine. Capacitatea de întărire al sistemului imunitar se datorează  conținutului crescut în polipeptide, acid salicilic si substanțe antiseptice care distrug microbii, bacteriile și paraziții.
Se administrează: în caz de gastrite, ulcer, constipație, diaree, dar se consideră că aloea poate trata până la 200 de boli.

Zece plante care întăresc imunitatea// Echinaceea

Echinacea are o capacitate extraordinară de întărire a imunității organismului, prin stimularea producției de globule albe, în special limfocite și a cantității de interferon. De asemenea, la nivel tisular, inhibă hialuronidaza, având efect antiinflamator. Echinacea are acțiune bacteriostatică asupra unor bacterii, virusuri și fungi.
Persoanele alergice trebuie să fie foarte atente la produsele pe bază de echinacee, deoarece planta poate declanșa alergie la nivel respirator. 

Zece plante care întăresc imunitatea// Arnica

Arnica este una din plantele-minune, având proprietăți imunostimulatoare foarte puternice. Acționează în special la nivelul gâtului și căilor respiratorii superioare, mărind imunitatea organismului în lupta cu guturaiul, sinuzita, bronșita sau amigdalita.
Se administrează: pentru prevenirea răcelilor, este un excelent tonic natural pentru sistemul nervos.

Zece plante care întăresc imunitatea// Soc

Datorita conținutului mare în potasiu, flavonoide, acid folic și vitamina C, socul se află printre cele mai puternice remedii pentru prevenirea și tratarea gripei și a guturaiului. Socul are atât o acțiune de amplificare a imunității generale, cât și una de inhibare a dezvoltării virusurilor care produc aceste boli. Este eficient împotriva diverselor tulpini gripale si dacă este administrat în doze suficiente reduce timpul de recuperare după gripă.
Zece plante care întăresc imunitatea// Rozmarinul

Rozmarinul reușește în mod miraculos să lupte împotriva infecțiilor datorită conținutului de flavonoide. Este un analgezic perfect și stimulator, iar datorită fenolilor reduce inflamațiile.
Se administrează: în diferite tipuri de răceli, crampe gastrice, infecții ale tractului respirator.

Zece plante care întăresc imunitatea// Busuioc
Busuiocul ajută sistemul imunitar să lupte cu răcelile, prin acțiunile sale de creștere a temperaturii corpului, ceea ce inhibă dezvoltarea microbilor. Este excelent in profilaxia răcelilor sau pentru tratarea lor în fază incipientă. Busuiocul are o capacitate extraordinară de dezintoxicare și se consideră că ajuta la tratarea a cel puțin 40 de afecțiuni.

Se administrează pentru: indigestie, flatulență, sistem imun slăbit, organism intoxicat.  
Zece plante care întăresc imunitatea// Coada-calului
Conținutul însemnat de acid salicilic și săruri minerale îi conferă ceaiului preparat din această plantă proprietăți imunostimulatoare, dezinfectante și este recomandat celor care se află în perioade de convalescență, anemicilor, etc.

Se administrează: afecțiuni renale, infecții genito-urinare, celulită.

Zece plante care întăresc imunitatea// Lemn-dulce
Este printre putinele remedii bune în toate fazele unei boli infecțioase, precum și pentru prevenție. Administrată intern, rădăcina plantei crește cantitatea de anticorpi din salivă, din mucoasa respiratorie și din cea digestivă, refăcând și întărind aceste țesuturi, care sunt prima linie de apărare împotriva oricărei infecții. Lemnul-dulce este util și atunci când sistemul imunitar se întoarce împotriva noastră, producând boli autoimune, reglând producția și eliberarea de anticorpi. Are efecte hormonale foarte puternice.

Se administrează : în caz de ulcer, inflamații gastrice, spasme, digestie lentă.

Zece plante care întăresc imunitatea// Maghiran
Maghiranul stimulează imunitatea atunci când se declanșează guturaiul sau gripa, datorită capacității sale de a mări rapid temperatura organismului, producând un fel de acces de febră care permite sistemului imunitar să acționeze extrem de eficient. Este bogat în tanini, flavonoide, mangan și zinc. Ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Se administrează: în stări de greață, agitație, detoxifierea organismului, dureri musculare și articulare.

Zece plante care întăresc imunitatea// Păpădia
Poate știați mai puțin, dar păpădia are efecte uluitoare asupra organismului. Datorită betacarotenului conținut este un antioxidant de excepție. De asemenea, păpădia stimulează pofta de mâncare, este remineralizantă și scade colesterolul.

Se administrează: în litiază renală, colecistită, celulită, retenție de apă, obezitate.
 

 

 

Sursa foto: 
egreenshop.ro
La Inceput