8 Mituri despre gripă. Părinții trebuie să înceteze să creadă în ele

Apariția gripei nu este niciodată plăcută, dar dacă dăm crezare miturilor, ne facem mult mai mult rău.

Numai în SUA gripa a răpit viața a 50.000 de persoane, printre care și 60 de copii. Gripa răpește vieți nu doar în America, Europa este afectată, de asemenea, din cauza ratelor de vaccinare extrem de scăzute. La aceasta se adaugă înțelegerea absolut greșită a ceea ce este gripa. Iată câteva mituri despre gripă:

Mitul # 1: Vă puteți proteja de gripă cu un stil de viață sănătos

Spălarea mâinilor și a consumului de alimente spălate sunt excelente, dar nu suficiente pentru a opri un virus din aer. Dumneavoastră și familia dumneavoastră trebuie să aveți o protecție mai bună, nu doar obiceiuri sănătoase, mai ales că unele studii sugerează că spălarea mâinilor nu te va proteja prea mult de gripă. Soluția cea mai eficientă este vaccinul.

Mitul # 2: Dacă vă feriți de toată lumea, nu îi veți îmbolnăvi

Carantina te poate face să te simți ca un erou (sau un martir), dar este posibil ca virusul să fie contractat înainte ca simptomele să apară, așa că ascunzându-vă odată ce sunteți bolnav nu este o strategie sigură.

Mitul # 3: Dacă vă îmbolnăviți, puteți să luați medicamente

Deoarece gripa este o infecție virală, antibioticele nu vor face nimic altceva decât să ucidă bacteriile bune din intestin. Și, deși Tamiflu este comercializat ca o opțiune de tratament pentru scurtarea duratei de gripă și diminuarea simptomelor sale, medicamentul nu este eficient pentru toată lumea. Din cauza costurilor ridicate, fără a menționa aprovizionarea și eficacitatea redusă, mulți medici nu consideră că este o soluție pentru gripă.

Mitul # 4: Vaccinul antigripal vă poate îmbolnăvi de gripă

Nu este posibil să faci gripă de la un vaccin. Majoritatea vaccinurilor antigripale conțin virusul gripal inactivat. Este adevărat că unii oameni au simptome de gripă la scurt timp după ce au primit vaccinul, dar tocmai pentru că erau deja bolnavi și asimptomatici atunci când l-au primit. Este, de asemenea, posibil ca simptome asemănătoare gripei - dureri de cap, greață și chiar febră scăzută - să poată fi cauzată de vaccinul care provoacă producerea de anticorpi.

Mitul # 5: Femeile gravide și copiii nu ar trebui să efectueze vaccinul antigripal

Întreaga familie are nevoie de vaccin, cu excepția cazului în care medicul indică altceva. Toate femeile însărcinate trebuie să primească vaccinul antigripal, împiedicând complicațiile specifice, iar studiile sugerează că vaccinul antigripal reduce efectiv riscul de avorturi spontane și de a naște feți morți. Între timp, există dovezi că vaccinul este de până la 83% eficient în reducerea riscului pentru copii mici.

Mitul # 6: Vaccinul antigripal provoacă narcolepsie, Alzheimer, etc.

Este adevărat că un vaccin împotriva gripei sezoniere din Europa a fost legat de narcolepsie (necesitate irezistibilă de a dormi) în 2009. Nu există nici o relație științifică între vaccinurile antigripale și Alzheimer - o maladie deosebit de periculoasă pentru adulții vârstnici, care prezintă un risc crescut de complicații legate de gripă. Nu s-a dovedit niciodată că vaccinurile ar cauza probleme de sănătate mintală, inclusiv autism.

Mitul # 7: E prea târziu pentru a fi vaccinat în plin sezon

Este adevărat că sezonul de gripă se termină în februarie și că vaccinul împotriva gripei acționează abia în două săptămâni, dar niciodată nu este prea târziu să te vaccinezi, deoarece după un prim val poate exista și al doilea.

Mitul # 8: Gripa este o boală benignă

Gripa ucide mai mulți oameni în SUA în fiecare an, decât virusul Ebola. Deși copiii și persoanele în vârstă prezintă cel mai înalt risc, adulții perfect sănătoși pot muri din cauza gripei. Nu este un ritual de trecere a iernii, și cu siguranță nu este o boală benignă. Cea mai bună modalitate de a vă proteja este să obțineți un vaccin împotriva gripei astăzi.

Sursa foto: 
www.doc.ro
La Inceput