Mituri: În buze se injectează botox

Mit&Adevăr

Probabil ați auzit, nu de puține ori, afirmându-se că femeile și-au injectat botox în buze. Total greșit, spun specialiștii, pentru că toxina botulinică (Botox) nu se injectează în buze. E doar o simplă confuzie.

„Toxina botulinică se utilizează pentru tratamentul ridurilor mimice, cu efect de 6-8 luni. Aceasta este o substanță transparentă ce nu are efect de umplere. Potrivit ultimilor tendințe, toxina botulinică se injectează în ridurile de chiset sau mușchiul ce coboară colțurile gurii cu scopul de a micșora activitatea în exces a mușchilor în această zonă”, explică Veronica Vizdoagă, medic dermato-cosmetolog”.

Specialista menționează că toxina botulinică sub nicio formă nu va fi folosită pentru injectări în buze pentru că procedura este irelevantă, dar și periculoasă.

„Nu trebuie să confundăm botoxul cu injectările în zona buzelor, care au drept scop liftingul din colțurile gurii, însă lifting nu este unul și același lucru cu mărirea buzelor. Ceea ce numim noi Botox se folosește la tratamentul ridurilor, inclusiv a ridurilor profunde de expresie, dar și la tratamentul transpirației excesive. Procedura de injectare cu toxină botulinică poate fi efectuată și în zona axilelor. Însă sub nicio formă toxina botulinică nu se folosește pentru a da volum unor zone din corpul nostru”, a adăugat medicul.

Așadar, pentru mărirea buzelor, conturul lor, tratarea ridurilor din colțul gurii se folosește acidul hialuronic, o substanță complet naturală, sub formă gelatinoasă, cu efect de umplere. O moleculă de acid atrage 100 molecule de apă, astfel pe lângă efectul de umplere, acidul hialuronic mai hidratează profund țesuturile.

Sursa foto: 
www.giocondamedicalspa.ro
La Inceput