Mituri: Am ridicat ceva greu și mi-au zburat discurile

Tot mai mulți oameni suferă astăzi de dureri de spate, multe dintre acestea apar din cauza modului nostru de viață. Astfel, veți auzi tot mai des oameni care se plâng de apariția herniilor de disc, dar și de metodele miraculoase de tratament. Oamenii spun și veți citi și pe diverse forumuri medicale despre discurile care au sărit și că au găsit și un specialist foarte bun care le-au pus la loc. Kinetoterapeuții spun că acesta nu este decât un mit, pentru că discurile nu zboară și nu sar, și nu se pun la loc.

„Întâlnim des pacienți care vin la specialist și spun că au fost la medic și i-au pus discurile la loc și acum nu mai am hernie. Hernia este un lichid care curge dintr-un țesut cartilaginos, care este rotund și nu sare dintre vertebre, nu are cum. Când ridicăm ceva greu, dacă avem hernie, acesta a fost un factor de activare. Mușchii noștri s-au aflat într-o stare nepotrivită mulți ani și au ajuns la limită în momentul când am ridicat ceva greu. Am clacat, avem dureri și apare perioada acută a bolii”, susține medicul kinetoterapeut Nicoleta Botezatu.

Cea mai bună soluție, spune medicul, atunci când știți că aveți hernie de disc este să mergeți la un specialist calificat și nu pentru a vă pune discurile la loc, ci pentru a găsi soluția optimă de reabilitare. Tratamentul este diferit pentru orice pacient.

 

Cuvinte cheie: 
Sursa foto: 
www.centrokinetic.ro
La Inceput