Mituri: Cariile dinților de lapte nu reprezintă o problemă atâta vreme cât micuții îi vor pierde oricum

O igienă orală corectă este esențială pentru o sănătate de fier. Părinții trebuie să le insufle copiilor de mici că o dantură frumoasă înseamnă un om sănătos și evitarea altor probleme de sănătate. Chiar de la apariția primilor dinți, aceștia trebuie spălați zilnic, pentru a evita cariile. De cele mai multe ori, părinții nu prea își fac griji când apar cariile dinților de lapte, însă medicii susțin că din cauza asta vor apărea alte probleme, mai grave.

„Sănătatea dinților primari (cei de lapte) e de primă importanță. O dată ce erupe primul dinte, e necesar sa fie igienizați corespunzător de către părinți. Mai ales, înainte de somn. Caria la dinții de lapte evoluează foarte agresiv, din cauza anatomiei specifice a dinților. Multe cazuri de carie al dintelui de lapte duc la o afecțiune mai gravă – periodontita, care poate afecta mugurele dintelui permanent. O complicație nedorită. Dintele de lapte rămâne pe arcadă până în momentul în care dintele definitiv a atins un grad suficient de dezvoltare pentru a-l putea înlocui. De aceea, este importantă păstrarea dintelui temporar pe arcadă până la vârsta fiziologică de înlocuire (dacă nu apar indicații de extracție), atunci când dintele de lapte începe să fie mobil”, susține stomatologul Ion Cherdevară.

Medicul recomandă consultarea bebelușului din 6 în 6 luni pentru evitarea oricăror probleme și complicații, o igienă corespunzătoare și un mod de viață sănătos.

Sursa foto: 
totuldespremame.ro
Sursa: 

sanoteca.md

La Inceput