Mituri: Oamenii în vârstă trebuie să consume mai puțină carne

MIT&ADEVĂR

Carnea este un produs indispensabil pentru alimentația noastră. Ea ne ajută să echilibrăm alimentația prin suportul de proteine pe care le conține. Carnea ne ajută să ne dezvoltăm armonios și să ne păstrăm masa musculară.

Se spune că odată cu înaintarea în vârstă ar trebui să consumăm mai puțină carne. Este absolut greșit, explică nutriționista Anastasia Valac.

„Odată cu înaintarea în vârstă la nivelul sistemului digestiv au loc schimbări ce duc la scăderea absorbției nutrienților, inclusiv și a proteinelor. În plus, scade anabolismul proteic și crește catabolismul nocturn, ceea ce duce în final la scăderea masei musculare și la slăbire (dar nu din contul grăsimilor, ci din cauza pierderii masei musculare. Consumul redus de carne și respectiv a aportului de proteine la oamenii de vârsta a treia influenţează nu doar scăderea masei musculare, dar și scăderea imunității. Acest lucru duce inevitabil astenie fizică, la întârzierea vindecării rănilor și lungește perioada de însănătoșire”, explică nutriționista.

Deci, ideea că persoanele în vârstă trebuie să consume mai puțină carne este un mit și va influența negativ starea lor de sănătate. Carnea conţine proteine de înaltă calitate, care sunt cruciale pentru funcţionarea muşchilor şi a oaselor.  Aceasta are o serie de substanţe nutritive care nu pot fi obţinute în nicio cantitate din plante.

Cuvinte cheie: 
Sursa foto: 
RTV.NET
La Inceput