Produse ECO made in Moldova. Unde le puteți găsi și care sunt beneficiile acestora

Adriana Lebădă este o tânără antreprenoare, care de aproape un an produce cosmetică ECO. Încă din adolescență tenul Adrianei era afectat de acnee, nici medicii și nici produsele cumpărate din comerț nu au ajutat-o. În vara anului trecut Adriana a primit un set de produse ECO din Italia și mare i-a fost mirarea că anume ele i-au ameliorat problemele pe care le avea. Așa a început să citească mai mult despre produsele ECO, ce conțin acestea, care sunt proporțiile și care sunt beneficiile fiecărui ingredient în parte. A mers apoi în Italia unde a vizitat o întreprindere care produce și vinde produse din ingrediente naturale. De aici curiozitatea a devenit și mai mare, tânăra ajungând să realizeze primul ei produs.

„De la 15 ani am probleme cu tenul. Am mers la diferiți dermatologi. Orice tratament pe care îl făceam nu avea niciun efect. Primele produse au fost făcute pentru mine, apoi au fost testate de cei apropiați, ca mai apoi să am curaj să particip la primul târg. Produsele au fost foarte solicitate. Oamenii chiar vor să știe ce conțin acestea și ce beneficii le aduce, desigur există și persoane sceptice, care nu cred în nimic ce este natural”, spune Adriana.

De meserie contabilă, Adriana a pornit pe această cale doar susținută de soț, pentru că ceilalți nu prea credeau că de aceste produse ar avea nevoie cineva. Astfel, de mai bine de jumătate de an bucătăria a luat locul laboratorului, iar ajutorul ei este sora mai mică. Primul produs a fost o loțiune de corp, iar cu timpul Adriana a început să facă creme pentru mâini și față, creme contur în jurul ochilor, seruri pentru față, scruburi de corp, apă micelară, bile pentru baie, exfoliante pentru față, șampoane. Toate produsele pe care le folosește sunt naturale cu excepția vitaminei E și extrasului din sâmburele de grapefruit.

„Anumite produse le iau din SUA, chiar și ceara naturală o import de acolo, pentru că cea de la noi conține impurități, acum încerc să-mi cumpăr anumite produse și din București. Uleiurile sunt din Italia. Eu am nevoie de uleiuri rafinate, presate la rece, de categorie superioară. Cel mai greu îmi este cu recipientele, dar urmează să le import din Marea Britanie. Sunt și la noi uleiuri pe piață, dar cele pe care le cumpăr eu au certificări în care se specifică că produsele sunt sută la sută ECO”.

Adriana pregătește totul singură, fiecare produs are eticheta lui, pe care tot ea o face, aceasta conține ingredientele și cantitatea acestora în ordine descrescătoare. Termenul de valabilitate al produselor este diferit pentru fiecare produs și depinde de momentul când a fost deschis.

„Nu folosesc niciun produs artificial de aceea și termenul de valabilitate este cu mult mai mic decât produsele din comerț. Pentru fiecare produs este diferit. Crema de față are un termen de valabilitate de 3 luni, se păstrează la frigider și se face doar la comandă. Eu le comercializez doar dacă cineva îmi spune problema cu care se confruntă. Scruburile de corp au trei luni de valabilitate de la deschidere, serurile pentru față - șase luni, crema pentru mâini - patru luni”, afirmă aceasta.

Deocamdată produsele Adrianei nu sunt certificate, dar urmează în viitorul apropiat să se ocupe și de asta. Produsele Swan’s Bio Cosmetic sunt recomandate tuturor, cu excepția celor care sunt alergici la diferite tipuri de uleiuri.

Produsele Swan’s Bio Cosmetic le găsiți pe Facebook și la târgurile din țară unde Adriana participă. Adriana și-ar dori ca pe viitor să-și extindă afacerea și să aibă propriul laborator. Prețurile variază pentru fiecare produs în parte, dar cel mai important este că sunt accesibile. Cel mai scump produs costă 180 de lei, iar cel mai ieftin 15 lei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: 
Arhivă personală, sanoteca.md
Sursa: 

sanoteca.md

La Inceput