Produse pe care să le eviți înainte de a face sport

Un antrenament în sala de sport înseamnă multă energie și forță de care aveți nevoie pentru a munci pe cinste. De aceea, este foarte important ce mâncați înainte de a intra în sala de sport. V-am pregătit o listă de alimente pe care ar fi bine să le evitați, dacă vreți să obțineți rezultatele mult așteptate.

Granola sau batoane proteice

Ar părea o idee bună înainte de a intra în sala de sport, dar nu există o definiție clară a ceea ce sunt cu adevărat. De aceea, verificați etichetele - ambele tipuri pot avea mult zahăr.

Legume ce conțin multe fibre

Corpul tău are nevoie de fibre, dar nu înainte de antrenament. Legume precum broccoli, varza de Bruxelles sau conopida pot fi greu de digerat și dumneavoastră v-ați mișca mai greu. Optați pentru legume mai ușoare, cum ar fi, sparanghelul sau cartofii.

Alimente bogate în grăsimi

Nu toate grăsimile sunt rele pentru dumneavoastră. Dar alimentele care au multă grăsime pot fi o idee proastă, dacă sunteți pe punctul de a deveni activi. Carnea roșie, spre exemplu, va face ca organismul să muncească din greu pentru a-și transforma grăsimea în energie. Asta vă poate obosi înainte să începeți.

Iaurt

Ca și în cazul batoanelor proteice, va trebui să citiți cu atenție eticheta. Anumite mărci pot conține mult zahăr și grăsimi, nici una dintre ele nu este bună pentru un antrenament eficient.

Smoothies

În teorie acestea reprezintă o modalitate de a vă hidrata și de a obține nutrienți în același timp. Dar, în practică, ele pot fi mai puțin decât ideale. Unele sunt ambalate cu zahăr și vă vor da energie doar pentru puțin timp.

Semințe de in

Au tot felul de beneficii potențiale pentru sănătate - unii oameni le folosesc pentru a încerca să ușureze constipația sau să își reducă nivelul de colesterol. Semințele de in sunt bogate în fibre și acizi grași, de care nu aveți nevoie înainte de un antrenament.

Fast food

Ar putea fi tentant, adevărul este că vă veți simți neplăcut după, iar grăsimile și zahărul din cele mai multe articole de fast-food vă vor împiedica să obțineți rezultatul mult așteptat după antrenament.

Energizante

Acestea ar putea părea un impuls natural înainte de antrenament, dar vă pot face să vă simțiți nervos și pot crește ritmul cardiac și tensiunea arterială. Este mai bine să renunțați la băuturi energizante până după antrenament.

Sifon

Acest lucru vă poate oferi porția dublă de zahăr și cafeină. Vă veți simți epuizat fizic, dar cu multe calorii ingerate, împreună cu toate problemele cauzate de cofeină. Nu vă oferă nicio valoare nutritivă și nu este o alegere bună pentru hidratare.

Nu mergeți înfometați la antrenament

Organismul are nevoie de „combustibil” pentru a vă menține puternic, dar are nevoie de el la momentul potrivit.

Ce să mâncați

Experții spun că cea mai bună alegere este o gustare care reprezintă o combinație de carbohidrați (pentru a vă oferi combustibil) și proteine (pentru a vă pregăti corpul pentru a construi și a repara mușchii). Unele idei includ o banană și unt de arahide cu biscuiți, o mână de nuci și stafide sau un ou fiert.

Când să mâncați

Chiar și alegerea potrivită a mâncării sau a gustării nu devine o idee bună dacă o luați chiar înainte de antrenament. Sistemul digestiv va concura cu restul corpului pentru aportul de sânge și oxigen, care sunt importante pentru construirea și repararea mușchilor. Toată lumea este diferită, ideal ar fi să mâncați cu o oră, cel mult trei înainte de a intra în sala de antrenament.

Cuvinte cheie: 
Sursa foto: 
www.webmd.com
Sursa: 
La Inceput