Beneficiile fructelor și legumelor de culoare violet

În fructe și legume, culoarea violet este adesea un semn al unor nutrienți numiți antociani. La fel ca și alți fitonutrienți, organismul dumneavoastră nu are nevoie de ei pentru a funcționa, dar aceștia ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor care pot duce la îmbolnăviri și boli. Și asta pe lângă orice alte beneficii pentru sănătate pe care le veți obține din consumul acestor alimente.

Prunele

Sunt unul dintre primele alimente mov la care se gândesc oamenii. Și cu cât mai multă culoare în fructe, cu atât mai multe din acele antociani. Fructele mai coapte vor avea, de asemenea, mai multe substanțe nutritive utilizabile. Coaja ar putea avea de până la 20 de ori mai mulți antioxidanți decât pulpa din interior.

Cireșele roșii/negre

 

Antocianinele care le dau culoarea lor întunecată și bogată pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la menținerea vaselor de sânge sănătoase și moi. De asemenea, acestea par să ajute în cazul problemelor articulare, cum ar fi osteoartrita și guta, o afecțiune dureroasă în care cristalele se adună în picioare sau glezne. Iar cireșele sunt pline de nutrienți care, împreună, pot ajuta la prevenirea cancerului, a bolilor de inimă și a diabetului

Fructele de pădure

Deși antocianii sunt legați de culoarea violet, pigmenții pot varia de la roșu la albastru. Afinele, murele, căpșunile, afinele, afinele, coacăzele negre și murele au toate proprietăți similare. Acestea vă pot stimula puterea creierului și starea de spirit, potrivit unor studii efectuate pe copii și adulți care au folosit afine. Oamenii de știință cred că antocianii vă ajută celulele creierului să vorbească între ele.

Strugurii

Antocianii din struguri pot fi de la roșu la negru. Aceste bijuterii suculente sunt cunoscute pentru că au resveratrol, care a primit multă atenție pentru că face parte dintr-un grup de nutrienți care lucrează împreună pentru a ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor care pot duce la boli. Pielițele strugurilor dau vinului roșu culoarea sa - și resveratrolul său.

Varza roșie

S-ar putea să fie mai ușor pentru organismul dumneavoastră să folosească antocianii săi atunci când o gătiți. Iar atunci când fermentați varza pentru a face varză sau kimchi, veți obține probiotice naturale care hrănesc bacteriile din intestin - „microbiomul” dumneavoastră. Acestea vă ajută organismul să lupte împotriva germenilor, să absoarbă nutrienții, să digere alimentele și chiar să controleze anxietatea.

Sfecla roșie

Culoarea lor provine în schimb de la diferiți antioxidanți numiți betalaine. Veți găsi acești pigmenți roșii și galbeni și în tulpinile de sfeclă și rubarbă, precum și în unele ciuperci și ciuperci. Aceștia se descompun mai ușor atunci când îi gătiți decât antocianii, așa că încercați să îi gătiți la abur mai degrabă decât să îi prăjiți. Sfecla roșie va adăuga dulceață și o frumoasă culoare roșu-violet la smoothie-urile dvs. Aceste legume sunt bune pentru inimă, creier și glicemie.

Conopida violetă

O singură genă îi indică conopidei să adune mai mulți antociani în țesuturile sale, transformând această legumă în mod normal albă în mov. În rest, este la fel ca ceea ce știți deja: bogată în fitonutrienți, vitamina C și minerale. Gătiți-o la aburi, înăbușiți-o, sau la cuptorul cu microunde - sau mâncați-o crudă - pentru a păstra cât mai mulți nutrienți.

 

Sursa foto: 
www.tatlerasia.com Pexels.com
Sursa: 
La Inceput