12 cele mai ciudate întrebări despre sex. Răspunsuri la ce te-ai temut să întrebi

În timp ce fiecare femeie ar trebui să vorbească deschis cu medicul ei despre sex, în realitate multe se simt incomod, în special când unele probleme cu care se confruntă sunt cu adevărat sensibile. Pentru a avea răspunsurile corecte nu e nevoie să roșiți. Iată câteva întrebări și răspunsuri despre tot ce este legat de sex.

De ce nu pot avea orgasm în timpul sexului?

Problema voastră sigur se referă la clitoris, nu-i așa? Doar aproximativ 30% din orgasmul femeilor se produce fără stimularea clitorisului, spune psihologul Laurie Mintz.  Mintz sugerează ajustarea așteptărilor dumneavoastră. „Începeți să vă gândiți la orgasm ca la un lucru înainte sau după un act sexual", spune ea. Aceasta recomandă femeilor cartea: „She Comes First: The Thinking Man's Guide to Pleasuring a Woman”, de Ian Kerner. Cartea lui Kerner este concepută pentru a stimula „sexualitatea clitorisului". Terapeutul sexual spune că limba este mai puternică decât sabia. „Glandele clitorisului sunt situate la cel puțin 2 centimetri deasupra intrării vaginale, astfel încât atunci când majoritatea bărbaților și femeilor fac sex, clitorisul este rareori atins, de aceea multe femei nu au orgasm în timpul actului sexual. Soluția? Bărbații trebuie să ajungă la clitoris”.

Pot să îmi strâng vaginul?

Da! Pe măsură ce îmbătrânim, mușchii vaginali și pelvieni se relaxează, iar până la 76% dintre femei simt o scădere a plăcerii sexuale din această cauză. Îngustarea vaginului poate fi realizată prin chirurgie plastică, dar și prin exerciții convenționale. Nu e posibil să nu fi auzit de exercițiile Kegel. Repetați aceste exerciții în fiecare zi, cu mărirea duratei și frecvenței și veți obține rezultatele dorite, fără a apela la bisturiu.

E uscat ca în Sahara… Ce pot face?

Depinde. Dacă sunteți în perioada de postmenopauză puteți da vina pe nivelul de estrogen. Aveți nevoie de o cantitate adecvată de acest hormon pentru a menține lubrifierea vaginală și atunci când nivelurile scad în mod natural. Dacă nu sunteți încă în această perioadă mergeți la medic. Antihistaminicele, cofeina și chiar stresul pot provoca și uscăciunea vaginală.

Până la urmă unde e punctul G?

Adam Ostrzenski, medic ginecolog, a afirmat că a identificat localizarea punctului G prin disecarea corpului unei persoane de 83 de ani. Nu sperați că totul e atât de simplu, ca și când ai porni Google Maps. Potrivit lui Brizendine, punctul G „nu este un organ, este o zonă anatomică și variază foarte mult locația acestuia de la femeie la femeie”. Dacă doriți să-l descoperiți, rețineți că explorarea de sine nu este cea mai sigură cale. „Așa cum un penis flasc este foarte diferit de un penis în erecție, canalul vaginal este un organ diferit atunci când sunteți puternic excitată", explică Brizendine. În schimb, medicul recomandă experimentarea pozițiilor sexuale pentru a găsi una care stimulează clitorisul și cea mai sensibilă zonă a canalului vaginal. Poziția Cowgirl (poziționarea deasupra partenerului, cu fața la el) este poziția ideală pentru a găsi punctul G.

Fac sex cu soțul meu cam o dată pe an. M-aș simți mai bine să nu fie deloc. Cât de comună este o căsătorie fără sex?

De la 5 până la 20% dintre cuplurile căsătorite fac sex de 10 ori pe an sau mai puțin, lucru pe care psihologii îl definesc ca și „căsătoria fără sex”. Și una din trei perechi care nu sunt căsătorite, dar trăiesc împreună mai mult de doi ani, are o relație non-sexuală. Deci este mai frecvent decât credeți. Dar este ideal?

„Căsătoriile fără sex se împart în două tipuri", spune Mintz, autorul cărții A Tired Woman/s Guide to Passionate Sex  (Ghid pentru sex pasional pentru o femeie obosită). „Primul tip se referă la cuplurile în care ambii parteneri nu fac sex și nici nu-și doresc. Al doilea tip se referă la cuplurile în care un partener este foarte preocupat de sex, pe când al doilea nu”.

Dacă intrați în a doua categorie, atunci secretul împărtășit de Mintz este să faceți cât mai mult sex. Lucrurile sunt simple – când ești tânăr ești excitat înainte de a face sex, cu vârsta însă trebuie să începi ușor, ca să trezești plăcerea.

Cum să-i sugerez partenerului meu că are o problemă în pantaloni ?

Cu mare grijă. „Mulți bărbați se simt nesiguri cu privire la performanțele lor sexuale, așa ca înainte de a-l aborda asigurați-l că vă face plăcere să vă conectați cu el în orice fel, nu doar prin actul sexual", spune Amber Madison, terapeut în New York City.

Pasul următor depinde de problemă. Dacă este o disfuncție erectilă, nu e nevoie să-i spui. El știe. Ceea ce are nevoie este înțelegerea și încurajarea din partea voastră în abordarea ei.

Dacă problema este ejacularea prematură, Kerner sugerează să se reanalizeze problema: „Complimentați-l pentru capacitatea sa de a ejacula în forță și rapid, apoi introduceți în discuție subiectul despre orgasmul multiplu, ce se realizează prin tehnica „start-stop”. Ejacularea este oprită în momentul culminant al plăcerii prin întărirea mușchilor pelvisului care controlează „oprirea". Băieții fac acest lucru la fel ca și femeile, similar exercițiilor Kegel.

Sunt îngrijorată că sexul plăcut ține de trecut, acum că nu mai sunt tânără. E adevărat?

Fiziologic, la vârsta de 19 ani o femeie se află în momentul cel mai potrivit pentru sex, susțin unii specialiști. Atunci estrogenul, care susține lubrifierea vaginală, și testosteronul, care alimentează plăcerea sexuală, e la maxim. Dar chiar așa? Chiar la 19? Aceasta nu este vârsta despre care majoritatea femeilor ar spune că s-au bucurat de sex. Și aici este momentul cel mai important. Cel mai bun sex nu este despre fiziologie, ci despre psihologie.

Experții în sexologie spun că sexul devine mai bun o dată cu vârsta. De asemenea, se crede că cel mai bun sex e atunci când poți împărtăși o fantezie sexuală extrem de fierbinte sau o dorință cu partenerul tău. Atunci ești cu adevărat pregătită să obții ceea ce dorești.

Prefer poziția misionarului. Care ar fi o alternativă interesantă?

Răsfoiți cărțile despre pozițiile sexuale, iar acest lucru ar fi bine să-l faceți împreună cu partenerul. Astfel, n-are rost. Sexul este despre comunicare. Două sugestii: dacă vă place contactul vizual, poziția Lotus-ului este una foarte intimă. Așezați-vă cu picioarele încrucișate îndreptate unul spre celălalt, apoi trageți-vă picioarele în jurul taliei partenerului sau chiar peste umeri. Dacă vă place să fiți deasupra încercați Reverse Cowgirl (deasupra partenerului, dar cu spatele la el).

Îmi place să vorbesc murdar, dar soțul meu nu spune nimic, ceea ce mă face să mă simt prost. Ar trebui să nu mai zic nimic?

Dacă vă place ar trebui să continuați. Probabil partenerul tău ar vrea să spună ceva, dar nu știe ce ar fi mai potrivit să spună. Evitații comentariile agresive. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să vă asigurați că puneți întrebări blânde. „Îți place asta? „Te simți bine”? sau „Cum mă vrei”?  Discuțiile murdare sunt intenționate. Sunt concepute pentru a-l atrage. În mai multe moduri decât unul”, explică specialiștii.

O să recunosc: Mi-au plăcut foarte mult elementele sexuale din „50 shades of Grey”. Dar cum pot să le aduc în dormitor fără să-mi sperii soțul?

Deci, vrei să intri în pielea Anastasiei Steele? Dă-i partenerului o copie a cărții și numește-i cinci lucruri din carte care i-ar trezi interesul. Faceți același lucru pentru ceea ce doriți să încercați. Apoi discutați despre motivul pentru care le-ați ales și explorați-le pe cele pe care le stabiliți împreună.

„Începeți cu niște recuzită sexy care nu îl va speria pe bărbatul de lângă voi”, spune Marisa Bennett, autoarea cărții „50 de nuanțe ale plăcerii” (nu are nimic comun cu „50 shades of Grey). Va fi mult mai puțin intimidant dacă alegeți să-i imobilizați încheieturile cu o eșarfă, decât să apăreți în dormitor din senin cu un set de cătușe sau lanțuri de specialitate. Dacă vreți să practicați sexul masochist cel mai important este să aveți abilitatea de a rămâne în siguranță. Siguranța contează cel mai mult.

Care este modalitatea cea mai subtilă de a introduce o jucărie sexuală?

Nu trebuie neapărat să alergați din prima la un sex shop. În unele poziții puteți improviza cu ceea ce aveți acasă. De exemplu în cazul poziției Hot Seat (partenerul stă pe marginea unui pat sau scaun cu picioarele pe podea, întoarceți-vă cu spatele la el și așezați-vă între picioare. Vă puteți mișca înainte-înapoi, folosind brațele scaunului sau podeaua și puteți controla ușor unghiul de penetrare). Folosiți imaginația și utilizați lucruri din casă care să pot ajuta să obțineți o experiență cât mai neobișnuită. De exemplu – mingea pentru exercițiile fizice.

Întotdeauna am citit că bărbaților nu le pasă dacă ești epilată sau îngrijită în zona pubiană. E adevărat?

Potrivit rezultatelor unui sondaj britanic efectuat recent, părul pubian este din nou considerat frumos. Dintre cele 1.870 de femei chestionate 51% au spus ca nu își schimbă părul pubian, 45% au recunoscut că pur și simplu nu sunt deranjate de acest aspect. Și, poate cel mai notabil, 62% dintre femeile chestionate au dezvăluit că partenerii lor „preferă aspectul natural".

Sursa foto: 
www.womenshealth.com.au
La Inceput