Când secrețiile vaginale sunt considerate normale

Eliminările vaginale normale sunt cauzate de secreţia glandelor din pereţii intrării în vagin şi colului uterin. Acestea sunt curate, de consistenţă subţire şi fără miros sau cu miros moderat. Este normal ca eliminările să devină mai puţine, mai lipicioase şi întunecate la mijlocul fiecărui ciclu menstrual.

Pentru pacienţii clasificaţi ca având eliminări vaginale normale, medicii au mai multe recomandări. În primul rând trebuie evitate duşurile intravaginale cu apă sau orice alte produse. Acestea ar putea provoca iritaţii şi ar putea, de asemenea, spăla substanţele care asigură mecanismul natural de protecţie. Odată cu anihilarea bacteriilor benefice, sporește și riscul de a dezvolta vaginită de diferite feluri. Trebuie să știți că vaginita este o infecţie a vaginului care poate duce la schimbarea culorii, consistenţei şi a mirosului eliminărilor. Vaginul şi vulva – zona în jurul orificiului vaginal, pot fi uneori iritate.

Trebuie să luați în considerare faptul că, în cazul adolescentelor însărcinate cu eliminări vaginale, există anumite aspecte speciale care trebuie să fie luate în considerare:

• eliminările normale sunt mai abundente în timpul sarcinii;

• candidoza este mai frecventă în timpul sarcinii;

• eliminările cu conţinut sangvinolent pot indica sarcina ectopică (care are o poziție anormală) sau iminenţa unui avort spontan. Febra, sângerările, durerile abdominale şi scurgerea lichidului amniotic sunt semne de infecţie în sacul amniotic sau sepsis. Dacă sunt excluse complicaţiile sarcinii, atunci medicii recomandă să fie tratate toate femeile cu eliminări vaginale anormale cum ar fi - candidoza, tricomonaza şi vaginoza bacteriană. Este important să știți că tratamentul acestor infecții este diferit în timpul sarcinii, decât în afara ei. 

Cuvinte cheie: 
Sursa foto: 
fnews.gr
La Inceput