Ce poate provoca ejacularea prematură la bărbați și cum rezolvăm problema

Ejacularea prematură reprezintă una dintre cele mai răspândite forme ale disfuncțiilor sexuale la bărbați. Probabil că fiecare bărbat, cel puțin o dată în viață s-a confruntat cu această problemă. Ejacularea precoce mai este numită ejacularea necontrolată fie înainte sau îndată după penetrarea sexuală. Acest lucru se întâmplă în rezultatul unei stimulări sexuale minime și mai devreme decât persoana și-ar dori. Aceasta ar putea cauza nesatisfacție sexuală la ambii parteneri. Ca urmare ar putea parveni anxietatea care agravează relația din cuplu și mai mult.

Care sunt cauzele ejaculării premature

În majoritatea cazurilor ejacularea prematură nu are cauze clare stabilite. Adesea, cu timpul, acumulând mai multă experiență, bărbații învață să amâne orgasmul. Ejacularea prematură poate avea loc cu un partener nou. Aceasta poate să se întâmple în anumite situații de caracter sexual sau în cazul în care a trecut mult timp de la ultima ejaculare. Astfel de factori psihologici precum anxietatea, simțul vinovăției sau depresia, la fel ar putea să fie printre cauzele ejaculării premature. În unele cazuri, aceasta poate fi raportată la astfel de cauze precum dereglările hormonale, traume sau efecte adverse ale unor medicamente.

Simptomele acestei afecțiuni

Principalul simptom este ejacularea necontrolată, fie că înainte sau după începutul actului sexual. Ejaculare are loc înainte ca persoana să dorească acest lucru, cu o stimulare sexuală minimă.

Cum poate fi diagnosticată ejacularea prematură

Ar trebui să discutați cu medicul despre istoria dumneavoastră medicală și sexuală. El vă va face un examen fizic. Medicul ar putea solicita să discute și cu partenerul dumneavoastră de viață. Ejacularea prematură poate avea mai multe cauze. Deci, medicul ar putea să vă propună să faceți niște analize de laborator pentru a depista unele probleme de caracter medical.

Ce metode de tratament ați putea folosi

Adesea, cazurile de ejaculare prematură la bărbați se reduc de la sine fără nici o un fel de tratament. Practicarea unor tehnici de relaxare sau metode de distragere a atenției ar putea să vă ajute să amânați ejacularea. Pentru unii bărbați, abstinența sau reducerea consumului de alcool, tutun sau droguri ar putea fi un pas important pentru deținerea controlului asupra procesului de ejaculare.

Medicul ar putea să vă recomande să practicați împreună cu partenerul unele tehnici care ar putea să vă ajute să amânați ejacularea. Spre exemplu, ați putea să învățați să identificați și să controlați senzația care duce la ejaculare, să învățați să comunicați cu partenerul spunându-i să încetinească sau să oprească stimularea. O metodă bună de reducere a senzațiilor la penis ar fi folosirea prezervativului sau ați putea încerca o altă poziție (precum poziția culcat pe spate) în timpul actului sexual. Asistența psihologică sau terapia comportamentală ar putea să vă ajute la reducerea anxietății care provoacă ejaculare prematură.

Uneori, în scopul tratării ejaculării premature se administrează medicamente antidepresive. Printre acestea se numără clomipramina (Anafranil) și dapoxetina (Priligy). Acestea sunt folosite deoarece unul dintre efectele lor adverse este orgasmul inhibat, ceea ce ajută la amânarea ejaculării. Tramadolul (Ultram) este un medicament care de ani de zile a fost folosit pentru a atenua durerea. Acesta la fel poate fi folosit pentru a amâna ejacularea.

De rând cu metodele enumerate anterior, există creme, geluri și spray-uri care ar putea fi folosite în tratarea ejaculării premature, prin reducerea senzațiilor. Aceste medicamente sunt aplicate pe penis înaintea sexului. Acestea includ lidocaina si lidocaina-prilocaina. Unicul dezavantaj este că aplicarea acestor medicamente afectează senzațiile ambilor parteneri. Astfel, partenerul bărbatului care a folosit medicamentele ar putea să rămână nesatisfăcut de sex.

 

Sursa foto: 
top1health.com
Sursa: 
La Inceput