Ce simt femeile când vine vorba de sex

Multe femei consideră sexul ca fiind cea mai profundă formă de iubire. În timpul unui act sexual o femeie poate experimenta unul sau chiar mai multe orgasme. Căile însă pe care femeile le experimentează atunci când își exprimă sexualitatea sunt adesea foarte diferite de ceea ce simt partenerii lor. Iată câteva dintre cele mai frecvente moduri prin care femeile pot fi diferite de bărbați în materie de sex și sexualitate:

1. Sexul începe în minte

Bărbații sunt adesea dezamăgiți de faptul că femeile nu-și doresc aceleași lucruri ca și ei. De fapt, corpul femeilor este foarte diferit, din punct de vedere hormonal. Testosteronul provoacă dorințe fiziologice la ambele sexe, dar la grade diferite - în mod proporțional. Pentru femei sexul înseamnă imaginație, fantezie, emoții, amintirea atingerilor. În momentele de îndrăgostire - când partenerii se gândesc constant să fie împreună - apetitul sexual este ridicat și excitarea este la cote maxime.

2. Sexul este despre a fi dorit

Sexologul Meredith Chivers spune că pentru femei „dorința este orgasmul”. În timp ce văd un bărbat atrăgător femeile trăiesc emoții de nedescris. Pe fețele unora aceasta este foarte vizibil. Știind că bărbatul ei o dorește femeia își dezvoltă imaginația, iar gândurile „sexy” îi roiesc prin minte. La fel cum bărbații se așteaptă, de multe ori, la cât mai mult sex după căsătorie, femeile tot au așteptări. Acestea au o imaginație bogată și țes în minte romane cât mai sofisticate, care le ațâță dorința sexuală.

3. Sexul – cu da și nu

Majoritatea femeilor iubesc sexul, dar dorința poate fi cu ușurință înăbușită de oboseală, resentimente sau de problemele fiziologice ale durerii sau menopauzei. Uneori excitarea va fi un punct greu de atins pentru multe dintre ele. Uneori, poate fi nevoie și de 45 de minute. Experiența orgasmelor regulate nu este la fel de ușoară pentru femei ca și în cazul bărbaților, dar este necesară pentru dorința continuă. Deci, în timp ce bărbații iubesc varietatea, femeile pot prefera o poziție de rutină, pentru că există mai multă garanție a plăcerii ei, ceea ce îi permite să se relaxeze în acest moment.

4. Sexul este contextual

În timp ce multe femei învață să atingă orgasmul prin auto-stimulare, o mare parte își încep viața sexuală într-o relație. Prima dată pot fi atinse de cineva, în timp ce, de cele mai multe ori, aproape toți oamenii își încep viața sexuală cu masturbarea. Femeile cred că au nevoie de experiență pentru ca iubitul să le atingă și să le provoace plăcerea. Nevoia lor de a se simți în siguranță din punct de vedere emoțional înainte de momentul sexual este importantă. Romantismul și seducția sunt modalități prin care atât bărbații, cât și femeile pot crea un context favorabil, care să îi ajute să uite de grijile cotidiene.

5. Sexul este un aspect al iubirii

Sexul, discuțiile, aprecierea, petrecerea timpului împreună, gestionarea priorităților și obligațiilor într-o familie ca o echipă, sărbătorile la care se pregătesc ambii, dând și primind daruri și afecțiune pot cuprinde toată dragostea pentru o femeie, sexul fiind o parte a întregului, nu factorul definitoriu.

6. Sexul este o modalitate prin care ea oferă dragoste

Femeile nu sunt obligate să facă sex atunci când nu doresc, dar uneori pot recunoaște nevoia partenerului de a face sex și, în ciuda lipsei de dorință, vor face un sacrificiu. Uneori poate să o frustreze eforturile partenerului, când el insistă. De cele mai multe ori femeile vor să simtă că sunt pe aceeași lungime de undă cu partenerul lor înainte de a face sex. Uneori, sexul poate ajuta în această privință.  

Bărbații și femeile trebuie să se simtă profund atașați de partenerul lor pentru a fi fericiți. Punctul de plecare este adesea diferit. Intimitatea emoțională împreună cu intimitatea sexuală este combinația care creează o căsătorie pasională sau un parteneriat perfect.

Sursa foto: 
www.maramedia.ro
La Inceput