Ce sunt barajele dentare și de ce e bine să le folosești în timpul sexului oral

Probabilitatea de a contacta o infecție sexual transmisibilă este la fel de mare în cazul sexului oral ca și în cel vaginal sau anal. Cele mai frecvente infecții transmise pe calea sexului oral sunt: chlamydia, gonoreea, sifilisul, herpes simplex, papilomavirusul uman și virusul HIV. Potrivit Centrului American de control și prevenire a bolilor, singura metodă de prevenire a transmiterii acestor infecții este utilizarea metodelor de protecție de tip barieră. În cazul sexului oral este vorba despre baraje dentare.

Ce sunt barajele dentare?

Sunt piese subțiri de latex, concepute inițial de către stomatologi pentru delimitarea câmpului de lucru și prevenirea contaminării bacteriene. Astăzi, pe lângă întrebuințarea clasică, barajele dentare sunt folosite și drept metodă de protecție în practicarea sexul oral.

Care sunt regulile utilizării barajelor dentare?

  • În timpul sexului oral, piesele de latex se aplică pe organele genitale feminine. Astfel se creează o barieră protectoare.
  • Barajul dentar se utilizează o singură dată. Se interzice categoric reutilizarea acestuia pentru a preveni infectarea cu virusuri și bacterii.
  • Barajele dentare pot fi utilizate împreună cu lubrifianți pentru îmbunătățirea senzațiilor. O cantitate mică de lubrifiant poate fi aplicată între baraj și mucoasa genitală pentru a preveni lipirea barajului de aceasta. Doar asigură-te că nu utilizezi lubrifianții pe bază de ulei sau spermicidele.
  • Unele companii au produs și baraje dentare cu diverse arome în scopul promovării utilizării acestora.

Unde pot fi găsite?

Barajele dentare pot fi cumpărate în unele farmacii sau comandate online. Totuși, acestea sunt greu de găsit sau sunt scumpe. Însă, barajele dentare pot fi confecționate dintr-un prezervativ, prin tăierea vârfului, a bazei și secționarea acestuia în lung.

Dacă alegi să îți confecționezi barajul dentar de sine-stătător, e mai bine să utilizezi un prezervativ nelubrifiat. Dacă îl selectezi pe cel lubrifiat, asigură-te că  nu este acoperit și de spermicide, care îți pot amorți limba sau pot avea un gust straniu.

Totuși, un baraj dentar cumpărat este mai bun decât cel confecționat de sine-stătător, pentru că este mai larg și comod. De asemenea, în condiții casnice există riscul perforării accidentale cu foarfeca a barajului confecționat din prezervativ.

Nu uita că, asemenea prezervativelor, barajele dentare trebuie să fie intacte și neutilizate anterior cu niciun scop. Nu întinde barajul dentar pentru a preveni ruperea acestuia și nu-l trata cu uleiuri sau lubrifiante pe bază de ulei pentru a nu-i altera structura. Evită să arunci barajul dentar în veceu pentru a preveni înfundarea acestuia.

Ai grijă de sănătatea ta!

Sursa foto: 
www.self.com
La Inceput