De ce bărbații forțează femeile să-i vadă cum se masturbează

Unele dintre cele mai deranjante acuzații recente de agresiune sexuală implică bărbații care forțează femeile să le supravegheze masturbarea. Acest tip de perversiune sexuală a fost raportată cel mai frecvent în showbiz, dar nu este nici pe departe prezentă doar în acest mediu. Sunt foarte frecvente cazurile când bărbați care se masturbează în subterane sau pe străzile orașului insistă să fie văzuți și urmăriți de femei.

Alexandra Katehakis, specialist în sexologie și director clinic al Centrului pentru Sex Sănătos în Los Angeles a răspuns la mai multe întrebări adresate de Angelina Chapin, referitor la motivele care îi determină pe bărbați la acest comportament. Iată câteva răspunsuri.

Masturbarea este o formă diferită de violență, una care nu este fizică sau verbală. De ce îi atrage pe bărbați să facă asta?

Exibiționiștii urmăresc în mod intenționat să șocheze victimele pentru că sunt supărați. Ei nu caută să lege prietenii sau să meargă la o întâlnire. Acestea sunt acte de răzbunare împotriva femeilor. Acești bărbați expun o parte a corpului care amenință cel mai mult o femeie și, în acest fel, acționează asupra a ceea ce se numește „ostilitate sexuală„ sau „furie erotizată„ împotriva prăzii. Frica sau umilirea femeilor este excitantă pentru ei.

Ce anume este ostilitatea sexualizată?

Bărbații care se angajează în acest tip de comportament sunt incredibil de furioși față de femei. De multe ori, căutând motivul, ne întoarcem la abuzul din copilărie. Poate au avut mame care au fost abuzive din punct de vedere emoțional sau care nu i-au protejat de tații abuzivi. Ei își sexualizează sentimentele, pentru că nu cunosc un alt mod de a se comporta.

De ce ar alege un om să se masturbeze în fața unei femei în loc să o atace fizic?

Un act mai violent l-ar face un violator. Poate că nu vrea să se gândească la el însuși sau să fie perceput de alții ca un violator. Dacă se masturbează poate spune că nu a folosit violența asupra nimănui.

Care sunt motivațiile psihologice din spatele acestui comportament?

Nu știu cum ar fi să ții un penis și să faci asta. Dar din ceea ce știu despre bărbați, îi face să se simtă puternici. Îi oferă un fel de mulțumire. Există, de asemenea, ceva inerent, cu adevărat primitiv și copilăresc, de a forța o femeie să te privească să te masturbezi. Și există posibilitatea ca el să se simtă dorit, dar și faptul că și ea este speriată și umilită îl face să se simtă puternic și viril. Există un sentiment de putere, plus o răzbunare ostilă. Această combinație devine alegerea pentru acest act particular.

De ce ei consideră că astfel suscită femeile?

Un bărbat care face astfel de lucruri îi place să vadă o femeie că se simte groaznic. Există un sadism și o cruzime față de ea - cu cât ea se sperie mai mult, cu atât mai sadic devine.

Este acest act un rezultat al urii sau al stimei scăzută față de sine?

Există un concept în psihologie numit „identificare proiectivă”, în care o persoană își proiectează emoțiile nedorite pe cealaltă. Deci, toate sentimentele de inadecvare ale acestor bărbați se manifestă în actul sexual. Este o reflectare a modului în care simte el însuși. Sentimentul său de neîmplinire este mecanismul inconștient care conduce acest comportament.

Poate un om care forțează femeile să-l supravegheze masturbându-se să comită crime sexuale mai serioase?

Acest comportament face parte dintr-un spectru mai larg. Nu știu dacă fiecare om care face acest lucru ar deveni un violator. Acest act specific este un bun exemplu a ceea ce vedem în dependența de sex în care există toleranță și, în timp, oamenii încep să treacă linii pe care nu le-ar fi trecut niciodată înainte. Ei încep să încalce propriile valori, pentru că au nevoie de mai multă intensitate și emoție.

Există alte exemple de perversiuni sexuale care nu implică contactul?

De exemplu, băieții fac duș, apoi se vor așeza în fața ferestrei din camera de zi cu un prosop, urmărind femeile care merg pe stradă. Un om care face asta știe că este văzut. Uneori, conștient, scapă prosopul. Este un fel de infracțiune similară, dar este mai îndepărtată, deoarece victimele sale nu sunt literalmente în casă.

Sursa foto: 
www.televiziunea-medicala.ro
La Inceput