Metoda actului sexual întrerupt, sigură sau nu prea?

Puteți rămâne însărcinată dacă utilizați metoda coitului întrerupt? Răspunsul scurt este da, puteți. Metoda de retragere nu este sigură pentru prevenirea unei sarcini. Dar uneori funcționează, decât să nu faceți nimic. Și poate fi o opțiune pentru unele cupluri care nu i-ar deranja o sarcină.

Cum funcționează?

Bărbatul își scoate penisul din vaginul femeii înainte de a ejacula, astfel încât sperma să nu pătrundă în vagin. Dar nu este așa de ușor cum pare. Un om are nevoie de mult control pentru ca procesul să se termine bine. Nu funcționează, dacă nu poate simți când este aproape de orgasm sau dacă este atât de prins în momentul în care nu iese la timp.

Iată câteva sfaturi pentru o funcționare mai bună:

Utilizați un spermicid.

Nu vă bazați doar pe această metodă de retragere în zilele voastre fertile. Puteți urmări ce zile sunt cele mai sigure cu un calendar de ovulație.

E bine ca partenerul să meargă la baie înaintea unui act sexual propriu-zis.

Când partenerul ejaculează în afară, asigurați-vă că fluidele nu vor ajunge pe partea superioară a coapsei sau inghinal.

Cât de eficientă este?

Doar 4% dintre cuplurile care apelează la această metodă ar putea avea o sarcină nedorită într-un anumit an. Dar majoritatea cuplurilor nu o fac perfect. În aceste cazuri, aproximativ 25% dintre cuplurile care o utilizează s-ar putea alege cu o sarcină.

Prin comparație, aproximativ 18% dintre cuplurile care folosesc prezervative pot avea o sarcină. Pentru cuplurile care lasă lucrurile la întâmplare, rata este de 85%.

Este metoda potrivită pentru dumneavoastră?

Metoda coitului întrerupt nu este o metodă sigură de control, dacă într-adevăr nu doriți să aveți o sarcină, și nu vă protejează de bolile cu transmitere sexuală (STD).

Dar pentru cuplurile care nu se feresc de o sarcină surpriză, metoda de retragere are beneficii. Este gratuită și convenabilă. Nu are efecte secundare și nu aveți nevoie să vedeți un medic sau să primiți o rețetă.

Sursa foto: 
www.viratindianews.com
La Inceput