Orgasmul uscat. Cauze și recomandări

Orgasmul uscat apare atunci când bărbatul atinge punctul culminant sexual, dar nu eliberează (ejaculează) materialul seminal în general sau doar parțial. Materialul seminal reprezintă un fluid consistent, de culoare albă, care transportă sperma.

Orgasmul uscat, de obicei, nu este dăunător, dar poate afecta abilitatea unui bărbat de a deveni tată. De-a lungul timpului, mai mulți bărbați au recunoscut că după un orgasm uscat s-au simțit bine.

Cauze

Un orgasm uscat poate apărea în urma unei operații de înlăturare a prostatei și ganglionilor limfatici din jurul acesteia. Procedura se numește prostatectomie radicală. De asemenea, el poate apărea în urma unei intervenții chirurgicale de înlăturare a vezicii, adică bărbatul suportă o cistectomie. După una dintre aceste proceduri, un bărbat nu va mai fi capabil să producă material seminal.

În unele cazuri de orgasm uscat, material seminal este produs, dar el este eliminat prin vezica urinară în loc să fie ejaculat prin penis. Acest lucru este cunoscut sub numele de ejaculare retrogradă și cel mai des este o consecință a procedurilor medicale, în special a unor intervenții chirurgicale de prostată. Orgasmul uscat poate fi cauzat de anumite medicamente și condiții de sănătate.

În alte cazuri ale orgasmului uscat, bărbații nu produc suficient material seminal pentru a ejacula. Acest lucru se întâmplă din cauza unor anomalii genetice ale sistemului de reproducere.

Orgasmele repetate epuizează toată sperma și materialul seminal al bărbatului. În consecință, un orgasm care are loc imediat după un alt orgasm ar putea fi uscat. Acest lucru nu reprezintă un motiv de alarmă și, în general, situația se îmbunătățește după câteva ore de odihnă.

Așadar, cauzele care stau la baza orgasmului uscat sunt:

-Cistectomie (procedură chirurgicală de îndepărtare a vezicii urinare)

-Conducta de spermă blocată (obstrucția canalului ejaculator)

-Unele medicamente administrate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, prostată mărită și tulburări de dispoziție

-Diabet

-Anomalii genetice ale sistemului reproductiv

-Deficit de testosteron

-Scleroză multiplă

-Prostatectomie

-Intervenție chirurgicală cu laser la prostată

-Terapie cu radiații

-Ejaculare retrogradă

-Leziuni ale măduvei spinării

Când trebuie să vă adresați unui medic:

De cele mai multe ori orgasmul uscat nu este dăunător. Discutați însă cu medicul despre acest lucru ca să fiți sigur că starea dumneavoastră nu este cauzată de o afecțiune medicală care ar trebui tratată la timp. Dacă aveți orgasme uscate și încercați să concepeți un copil, poate este necesar să urmați un tratament pentru ca partenera să rămână însărcinată.

 

Sursa foto: 
zumi.md
La Inceput